základní část, 17. kolo
18.12.2021 20:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Gudmundsson klíčovým žolíkem: Zařídil penaltu, dvakrát skóroval. Alkmaar skolil Willem II

Byť Alkmaar plnil roli favorita a Willem II skolil nakonec o tři góly, finální výsledek úplně neodpovídá dění na hřišti. Hosté totiž inkasovali třikrát v poslední čtvrthodině hry, když byli v oslabení, do té doby chovali naději na remízu. S příchodem Alberta Gudmundssona, který se na trávník dostal z lavičky na poslední půlhodinku, se ovšem celá situace naprosto obrátila.

Domácí se evidentně se svým sokem nechtěli párat nijak dlouho a hned od startu utkání na něj vyrukovali se vší ofenzivní parádou. V 7. minutě se snažil skórovat Karlsson, který pravačkou obstřelil připravenou zeď, jenže ke své smůle orazítkoval pouze břevno. O pár chvil později se však již radoval jeho spoluhráč De Wit, jemuž právě švédský forvard adresoval přesný pas.

Karlsson byl stále při chuti, v 15. minutě přitom prožíval opravdové déjà vu. V tu chvíli totiž zahrával z podobné pozice standardní situaci, opět si dokázal poradit s nastavenou překážkou před sebou, znovu směroval balón pod břevno, zase však trefil jenom horní tyčku. Willem II tak mohl na nepříznivý stav lépe reagovat. A účty srovnal Kabangu po přihrávce Meervelda.

AZ nepůsobilo po obrátce tak suverénním dojmem, jak by se dalo předpokládat. Pavlidis sice jaksi zahrozil v 50. minutě, leč střílel nepřesně, jinak ale směrem dopředu vyloženě nehrozilo. Ba naopak mohlo být ještě rádo, že další možnost Kabangu v 56. minutě neproměnil. Až 75. minuta s sebou přinesla velké rozuzleni. Pro tilburgský celek představovala krutou ránu.

Sudí Lindhout po shlédnutí videa vyloučil stopera Michelise, jenž ve vyložené pozici stáhl na zem Gudmundssona, sám faulovaný nařízenou penaltu proměnil, ale s velkým štěstím, neboť meruna se od zad gólmana Wellenreuthera dostala za brankovou čáru. V 86. a 89. se nicméně Islanďan prosadil již regulérně, nejprve po pobídce Reijnderse a pak po narážečce s Pokuem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po nečekaném, nebo očekávaném zisku 3 bodu- to se teprve ukáže v dalším zápase Ajaxu, by ted mohl Alkmar ztratit všechny 3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele