základní část, 15. kolo
05.12.2021 14:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar překvapení nedovolil, doma skolil rotterdamskou Spartu

Sparta si v Alkmaaru v roli outsidera žádný cenný rezultát na své konto nepřipsala. Ačkoli se ujala vedení, jeho sok do konce zápasu zareagoval na inkasování třikrát a uzmul očekávané tři body. Na tenhle duel určitě nebude vzpomínat v dobrém hostující obránce Tom Beugelsdijk, jenž v první půli způsobil nařízení pokutového kopu a pořádně chyboval rovněž po přestávce.

Mužstvo kouče Pascala Jansena vstupovalo do tohoto měření sil bezpochyby v daleko větší pohodě, v uplynulých sedmi kláních totiž padlo jen jednou, a protože se evidentně nenechalo zviklat obdrženým gólem a vývoj nynějšího duelu otočilo, radovalo se z končeného úspěchu. Výběr kouče Henka Frasera tak padl v Eredivisie už potřetí v řadě a zůstal na šestnácté příčce.

Domácí se snažili potvrzovat úlohu favorita tohoto utkání už od samého počátku. V 7. minutě hlavičkoval ze slušné pozice vedle brány Pavlidis, v 10. minutě napálil břevno ze šestnáctky Karlsson. Tohle zahazování příležitostí nakonec Sparta tvrdě ztrestala. V 19. minutě Auassar přetlačil ve středu pole bránícího Reijnderse, pak obdržel přihrávku od Thye a přesně zacílil.

AZ se každopádně zdařilo ve 27. minutě srovnat účty. Midtsjö poslal dlouhý centr do vápna, tam svou rukou zahrál stoper Beugelsdijk, a byť si sudí van der Eijk zprvu tohoto přestupku nevšiml, po shlédnutí videa ukázal na bílý puntík. K penaltě se postavil Karlsson, který svou šancí na skórování jednoduše nepohrdl a zamířil účelně do protipohybu brankáře van Leera.

Jen o čtyři minuty později Alkmaar měnil průběžné skóre podruhé. Bránící van Crooij balón odvrátil jen za vápno, dostat do bezpečí nestačil ani jeho spoluhráč Masouras, a Karlsson tak ukázkově z halfvoleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Vítězství poté Kaaskoppen pečetili ve druhém poločase, to když hrubici Beugelsdijka využil Pavlidis snadno po pobídce Karlssona.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele