základní část, 7. kolo
26.09.2021 14:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Alkmaar se konečně probudil a Go Ahead rozstřílel 5:0

Alkmaar se v tomto ročníku Eredivisie prozatím velmi trápil, ovšem nyní před důležitým zápasem v Konferenční lize s Jabloncem si spravil chuť a nováčka z Deventeru deklasoval vysoko o pět branek. Alespoň částečně tak napravil poslední dva neúspěchy s Heraclesem i Twente, na druhou stranu se v tabulce stále nachází až na dvanácté pozici s pouhými šesti body na kontě. Go Ahead má na kontě taktéž šest bodů a je čtrnácté.

Hosté utrpěli v tomto ligovém ročníku už svou pátou porážku, na svého nedělního protivníka nestačili ve všech ohledech. První dvě branky inkasovali již v úvodní půlhodině, další tři obdrželi v závěrečné desetiminutovce. AZ prožilo výtečný start do utkání a vedoucí gól vsítilo již po čtyřech odehraných minutách. Do listiny střelců se zapsal švédský forvard Jesper Karlsson, který obdržel přihrávku od Pavlidise a bez potíží překonal brankáře Hahna.

Svěřenci trenéra Pascala Jensena mohli navýšit svůj náskok po necelé čtvrthodině hry, jenže Gudmundsson trefil z hodně ostrého úhlu pouze bližší tyč. Domácí pojistili svůj náskok ve 29. minutě, kdy Dani De Wit využil parádního centru z levého křídla od Sugawary a nikým nehlídán rozvlnil síť svou hlavičkou z hranice brankového území. Poté tempo hry přeci jen výrazně opadlo a AZ se soustředilo hlavně na pozornou práci v defenzívě.

Obrázek se příliš neměnil ani ve druhé půli, zajímavých bylo až posledních deset minut. Nejprve se podruhé v utkání prosadil aktivní Karlsson, jenž s naprostým přehledem proměnil pokutový kop nařízený za podražení Hahna na střídajícího Evjena - 3:0. Neuběhly ani další tři minuty a čtvrtou trefu favorita přidal další střídající hráč Zakaria Aboukhlal, který se v tomto ročníku Eredivisie trefil vůbec poprvé.

Teprve jednadvacetiletý útočník s marockými kořeny obdržel dlouhou kolmici do volného prostoru od neúnavného Sugawary a z hranice šestnáctky překonal naprosto bezmocného Hahna. Gólový účet zápasu uzavřel v nastaveném čase Tijani Reijnders, jelikož se opřel do balónu z úctyhodných třiceti metrů a usměrnil ho přímo do levé šibenice kolem dívajícího se hostujícího strážce.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, soccerway.com, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele