základní část, 2. kolo
02.12.2021 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar si v dohrávce poradil se Sittardem a posunul se na osmé místo

Hráči Alkmaaru nakonec zvládli dohrávku 2. kola i přesto, že velmi brzy prohrávali s podceňovanou Fortunou. Ani v tomto utkání nepředvedli nijak oslnivý výkon, ovšem díky dvěma brankám na konci úvodního a začátku druhého dějství přeci jen zvítězili po výsledku 2:1, tím tak v Eredivisii přerušili sérii tří porážek za sebou. V tabulce se prozatím vyhoupli na osmou pozici s dvaceti body, naopak Sittard je stále předposlední sedmnáctý.

Hosté sice v tomto čtvrtečním střetnutí nepředvedli špatný výkon, jenomže i tak si na konto připsali šestou ligovou porážku v řadě a s devíti body nemohou být vůbec spokojeni. Přitom začali naprosto skvěle a již po necelých devíti minutách hry vedli. Po rohovém kopu z levé strany prudce hlavičkoval Zian Flemming a gólman Vindahl Jensen předvedl vynikající zákrok, ovšem hostující záložník se pak dostal k dorážce a z bezprostřední blízkosti bez potíží rozvlnil síť.

Favorit poprvé zahrozil po necelé odehrané půlhodině, avšak akrobatické zakončení Jespera Karlssona ukryl v náručí pozorný brankář Van Osch. Svěřenci trenéra Pascala Jansena dokázali srovnat stav zhruba pět minut před přestávkou. Po pasu z pravého křídla v podání De Wita vyskočil nejvýše do vzduchu řecký kanonýr Vangelis Pavlidis a povedenou hlavičkou překonal marně se natahujícího hostujícího brankáře.

Domácí rozhodli o svém úspěchu šest minut po přestávce. Švédský útočník Karlsson předvedl krásnou individuální akci na levém křídle, poté si posunul balón blíže do středu hrací plochy a jeho skákavá křižná rána parádně zapadla přímo do vzdálenějšího spodního rohu. V následující průběhu si AZ hlídalo hubený náskok a svého soupeře až do samotného konce k ničemu nebezpečnému nepustilo.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ZE BY ODLOZENO????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele