22. kolo
08.02.2020 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Groningen přehrál Vitesse o jednu branku a upevnil si postavení v horní polovině Eredivisie

Fotbalisté Groningenu dokázali napravit týden staré zaváhání ve Zwolle (0:1) a tentokráte v souboji o pohárovou Evropu zdolali konkurenční Vitesse nejtěsnějším poměrem 1:0, jediný gól vsítili po necelé čtvrthodině hry z penalty. FC se nyní nachází na osmém místě s dvaatřiceti body. Arnhem naopak nevyhrál na ligové scéně potřetí za sebou a patří mu šestá pozice s pětatřiceti body.

Začátek zápasu probíhal v opatrnějším duchu a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry. Hosté si vytvořili první větší možnost po necelých deseti odehraných minutách. Tronstad svou přihrávkou oslovil slovinského kanonýra Matavže, který na nic nečekal a okamžitě vystřelil, ovšem pravou konstrukci těsně minul. Ve 13. minutě byl na opačné straně nařízen pokutový kop ve prospěch Groningenu a ten od této chvíle výrazně ožil.

Do šestnáctky protivníka vlétl Hrustič a byl evidentně podražen, rozhodčí van den Kerkhof neváhal ani chvilku a okamžitě ukázal na penaltový puntík. Míč si vzápětí postavil dvaadvacetiletý švédský záložník Ramon-Pascal Lundqvist a počkal si na pohyb brankáře Pasveera, balón pak chladnokrevně uklidil do levé části branky. Krátce po odehrané čtvrthodině hry mohl zvýšit vedení FC teprve osmnáctiletý útočník Postema.

Ten se po nedůrazu hostující defenzívy dostal k míči uvnitř pokutového území a tvrdě vypálil, jeho projektil vskutku prosvištěl jen o decimetry nad horní tyčkou. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse si další příležitost vypracovali necelých pět minut před přestávkou, ale po výtečně zahraném přímém volném kopu Lundqvista ze střední distance fantasticky zasáhl Pasveer. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo, domácí se prezentovali pozornou hrou v obraně.

SBV s přibývajícím časem přeci jen přidávalo na obrátkách a přesně po hodině hry pálil Obispo levačkou o kousek vedle, ihned na to brilantně zasahoval gólman Padt proti střele Dicka. Nicméně hosté se ve zbývajícím průběhu do gólové možnosti již nedostali a naopak zhruba čtvrthodiny před koncem mohli inkasovat podruhé. Van Kaam předvedl krásnou individuální akci a pak zkusil štěstí z osmnácti metrů. S dalším famózním zákrokem se musel vytáhnout Pasveer, avšak ten i přes solidní výkon svému týmu bodový zisk nepřinesl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele