základní část, 25. kolo
25.02.2018 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem II - Roda JC 1:0

Důležitý souboj o záchranu dopadl lépe pro domácí Tilburg, který po vítězství 1:0 nad konkurenční Rodou Kerkrade dokázal odčinit nedávné porážky s Heracles i s Den Haagem a udělal velmi důležitý krok k udržení. Díky cennému tříbodovému zisku zůstal na čtrnácté pozici, ovšem jeho náskok před šestnáctou barážovou příčkou Twente se zvýšil na sedmnáct bodů. Roda protáhla svou ligovou sérii bez výhry na pět duelů v řadě.

Kerkrade je tak stále v hluboké krizi a ve zbývajících devíti kolech ji čeká tuhý boj o holé přežití. Na patnácté místo Bredy ztrácí čtyři body a nutně se potřebuje zvednout. Pro Willem naopak může mít toto klání nesmírně pozitivní impuls, o svém úspěchu rozhodl jedinou brankou po necelé čtvrthodině hry. Tu obstaral sedmadvacetiletý obránce Ben Rienstra, jenž je v klubu na hostování z Alkmaaru až do konce tohoto ročníku.

Svůj již šestý gól v sezóně zaznamenal po nahrávce od El Hankouriho, následně se odhodlal ke střele z hranice pokutového území a zamířil naprosto přesně k levé konstrukci, brankář Jurjus se natahoval marně. Oba týmy vstoupily do utkání nervózněji a brzká trefa hodně ovlivnila následující průběh. Domácí hráli v mnohem větší pohodě a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli, sami si dávali velký pozor na případné zbytečné chyby v defenzívě.

Náskok mohli pojistit po necelé půl hodině hry. Na levé straně se krásně uvolnil El Hankouri a poté zpětným pasem našel ve středu pokutového území španělského kanonýra Sola. Tomu rána z voleje příliš nesedla a skákavý balón nakonec skončil v rukavicích připraveného Jurjuse. Willem poté hrozil především ze střední distance, nicméně strážce Rody si bez větších potíží dokázal vždy poradit.

Hosté byli v koncovce naprosto bezzubí, vázla jim kombinace a téměř vůbec nefungovala finální fáze. Až do závěrečného hvizdu v podstatě ani jednou výrazněji neohrozili gólmana Branderhorsta. Oživit naději na prvoligovou licenci se v příštím kole pokusí proti Heracles a předpokládaný vyrovnaný duel chtějí zvládnout. Tilburg ve středu sehraje semifinále národního poháru s Feyenoordem a pak v páteční předehrávce 26. kola zavítá do Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele