základní část, 15. kolo
08.12.2017 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Willem II - NAC Breda 1:1

V důležitém souboji o záchranu nakonec vítěz znám nebyl, mírně favorizovaný Tilburg nenavázal na dobré výsledky z poslední doby a s nováčkem z Bredy se pouze rozešel smírně v poměru 1:1. Již posedmé ze čtyř utkání se prosadil nigerijský útočník Bartholomew Ogbeche, jenž krátce před přestávkou dostal Willem do vedení. Avšak NAC v páteční předehrávce 15. kola srovnal na konečných 1:1 pět minut po změně stran.

Domácí celek tak zůstal v tabulce na čtrnácté pozici s patnácti body, hosté stále mají na kontě o dva body méně a jsou patnáctí. Úvodní polovina první půle nic zajímavého nenabídla, ve 26. minutě se mohl dostat do vedení Tilburg. Rohový kop z levé strany propadl až na zadní tyč k Hayemu, jenž se snažil zakončit akrobaticky hlavou, ale nikým nehlídán mířil zblízka těsně vedle. Breda se poprvé ozvala krátce po odehrané půlhodině.

Po zpětné nahrávce z pravé strany vypálil z první nabíhající Vloet a levou konstrukci minul přízemním pokusem jen o několik decimetrů. Willem se mohl radovat z vedení ve 43. minutě. Po dalším centru od rohového praporku se ve skrumáži v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Ogbeche, míč otřel o nohu bránícího Pabla Marího a ten pomalým tempem doputoval za brankovou čáru do sítě.

Hosté vstoupili do druhého dějství velmi směle a svou jedinou trefu vsítili v 50. minutě. Z pravého křídla odcentroval Sporkslede, Chirivellovi se vůbec nepovedl odkop a balón se odrazil na kopačku Thierryho Ambroseho. Ten ho poté zblízka tečoval kolem gólmana Branderhorsta a vracející se van der Linden zasahoval pozdě až zhruba půl metru za brankovou čarou. Do konce utkání zahrozili domácí ještě jednou.

V 71. minutě se po druhém rohovém kopu v řadě za sebou probojoval k hlavičkovému pokusu španělský forvard Sol, ovšem brankář Bertrams byl připraven a ukryl míč ve svých rukavicích. Tilburg ve vloženém 16. kole zavítá na půdu vysoce favorizovaného Vitesse a v tomto střetnutí se mu příliš šancí na úspěch nedává, NAC sehraje další klíčový souboj o holé přežití před vlastními fanoušky s Twente Enschede.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, soccerway.com, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele