základní část, 8. kolo
15.10.2017 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Willem II - FC Twente 3:1

Tilburg dokázal prolomit mizérii z poslední doby, nyní v domácím prostředí otočil vývoj proti velkému konkurentovi z Twente a vybojoval cenný tříbodový zisk po výsledku 3:1. Díky tomu opustil poslední místo tabulky, se šesti body se dostal na sedmnáctou pozici a na svého nedělního soupeře se tak bodově dotáhl. Hosté naopak nenavázali na minulý úspěch s Heracles a jsou na patnácté příčce, s čímž rozhodně nemohou být spokojeni.

Úvodní dvacetiminutovka se odehrávala v opatrném duchu a oba soupeři se spíše oťukávali, poté začal mít více ze hry Willem a v polovině první půle si vypracoval první vážnější příležitost. Na pravé straně se uvolnil Heerkens a poté odcentroval do předbrankového prostoru, kde se k hlavičce dostal španělský útočník Fran Sol a mířil zhruba o půl metru nad horní tyčku. Šest minut před přestávkou byla ve prospěch Enschede nařízena penalta.

Pozdější hrdina Sol totiž po přímém volném kopu Holly povalil ve vlastní šestnáctce Lama a rozhodčí Martens okamžitě ukázal na penaltový puntík. K nabídnuté příležitosti se postavil Oussama Assaidi a zamířil po zemi k pravé tyči. Brankář Branderhorst sice vystihl směr střely, ale na balón nedosáhl. Nicméně Sol své předchozí zaváhání okamžitě napravil a ve druhé nastavené minutě prvního dějství srovnal stav.

Pětadvacetiletý forvard využil přetaženého rohového kopu van der Lindena z pravé strany a u zadní tyče hlavou z hranice brankového území rozvlnil síť. Ve druhém poločase se obrázek hry příliš nezměnil, domácí otočili průběh přesně po hodině hry. Střídající Ismail Azzaoui se po hlavičce z bezprostřední blízkosti a následném zákroku gólmana Brondeela dostal k dorážce a ze sedmi metrů napálil balón přímo pod horní tyčku.

Ve zbývajícím průběhu se hosté snažili srovnat krok, jenomže na pozornou obranu soupeře nedokázali vyzrát a Branderhorsta neohrozili ani jednou. Sami naopak inkasovali potřetí, v nastaveném čase skóroval podruhé v tomto střetnutí aktivní Sol. Po rychlém přečíslení poslal pas z levé strany pokutového území Tsimikas a v brankovém území našel právě osamoceného Sola, jenž bez větších potíží propálil zblízka bezmocného Brondeela.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele