základní část, 32. kolo
18.04.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - NAC Breda 2:1

Velmi důležitý zápas o záchranu lépe zvládla domácí Sparta, která před vlastními fanoušky udolala konkurenční Bredu po výsledku 2:1. Poslednímu Twente se dvě kola před koncem vzdálila na čtyři body a za šestnáctou Rodou zaostává pouze o skóre. Právě na patnáctý NAC má manko tří bodů a v závěru základní části se tak dá očekávat tuhý boj o přímé udržení. Hosté nezvládli druhý duel v řadě s velkým rivalem, i tak stále mají situaci ve svých rukách.

Úvodní poločas toho příliš nenabídl, na obou týmech byla znát mírná nervozita. Breda se snažila zodpovědně bránit, v jejím případě by případný bod nebyl vůbec k zahození. První vážnější ohrožení se zrodilo po pěti minutách, kdy domácí Soufyan Ahannach vypálil ze střední vzdálenosti a jeho kroucený pokus dokázal brankář Bertrams vyrazit do strany. Stejný hráč se znovu ukázal zhruba v polovině první půle.

Tentokráte nezištně střílel z dvanácti metrů přes obránce, ale našel jen připravenou náruč Bertramse. Hosté se mohli dostat do překvapivého vedení ve 37. minutě, jenomže Fernandes po hezkém posunutí balónu dopředu mířil z dvaceti metrů zhruba o metr vedle pravé konstrukce. Ve druhém poločase se obrázek hry neměnil až do 61. minuty, v tuto chvíli totiž otevřel gólový účast středečního zápasu domácí Deroy Duarte.

Teprve osmnáctiletý záložník převzal balón po vhazování od Floranuse a poté to zkusil z hranice šestnáctky, jeho střelu chytře pouštěl clonící Friday a ta nakonec zapadla ke vzdálenější tyči. Hosty tento gól nepoložil a o dvanáct minut později se jim podařilo vyrovnat. Nigerijský žolík Sadiq Umar využil chyby Fischera, hlavou si posunul míč směrem k pokutovému území a poté tvrdou ranou propálil vyběhnuvšího gólmana Hutha.

V 83. minutě mohl Spartě vrátit vedení Friday, jenž se elegantním způsobem zbavil bránícího Mariho a pak placírkou orazítkoval pravou tyč. Za další dvě minuty přeci jen vsítil rozhodující trefu rotterdamského klubu Stijn Spierings. Ten přišel na trávník jako střídající hráč teprve o pět minut dříve a po zpětné nahrávce Floranuse z levého křídla napálil balón z voleje z osmnácti metrů naprosto přesně k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / sparta-rotterdam.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele