základní část, 10. kolo
29.10.2017 14:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Groningen 2:1

Sparta Rotterdam navázala na minulý bodový zisk s Excelsiorem a tentokráte v domácím prostředí přehrála konkurenční Groningen, který naopak prohloubil svou krizi. Domácí celek po vítězství 2:1 opustil poslední pozici a s devíti body se probojoval na patnáctou příčku. Hostující FC v dosavadních deseti kolech vybojoval stejný bodový zisk a jen díky lepšímu skóre je čtrnáctý. Diváci na stadionu Het Kasteel se všech třech gólů dočkali v první půli.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce šla Sparta do vedení ze své první vážnější příležitosti ve 22. minutě. Spierings krásně odcentroval do pokutového území soupeře, kde našel hlavu Floranuse. Brankář Padt vyrazil balón před sebe a nabíhající Robert Mühren nadvakrát přeci jen protlačil míč do sítě. Neuběhla ani minuta a náskok Sparty mohl zvýšit Duarte, jehož tečovaná rána orazítkovala pravou konstrukci.

Krátce po odehrané půlhodině se v další obrovské možnosti ocitl obránce Fischer, po jehož dalekonosné hlavičce předvedl výtečný obranný zákrok na brankové čáře vracející se Kane. Groningen skvěle prorazil zhruba deset minut před přestávkou, kdy vyrovnával Ludovit Reis. Teprve sedmnáctiletý talentovaný záložník si při svém třetím startu v nejvyšší soutěži navedl balón blíže do středu a poté se z dvaadvaceti metrů trefil přesně k levé tyči.

Ve 40. minutě se po velkém závaru před Padtem dostal ke střele Dougall a pravou tyč minul o několik centimetrů, rotterdamský klub si přeci jen vzal zpět své ztracené vedení ještě do poločasu. Memišević ve vlastní šestnáctce srazil k zemi Mührena a rozhodčí Nijhuis okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Loris Brongo a parádní ranou zamířil do pravého horního rohu. Padt neměl žádnou šanci na úspěch i přesto, že vystihl směr střely.

Domácí měli převahu i po změně stran a soupeře k ničemu nebezpečnému nepouštěli. Po necelé hodině hry zakončoval rychlý protiútoku Dougall, po jeho ráně k levé tyči brilantně zasahoval strážce FC. Zhruba čtvrthodiny před koncem vypálil z osmnácti metrů střídající Mark Veenhoven a jeho dělovka prosvištěla těsně nad břevnem. Ve čtvrté nastavené minutě byl za surový zákrok vyloučen právě Veenhoven, tento moment ale neměl na konečný výsledek sebemenší vliv.

Autor: Viktor Sandev / sparta-rotterdam.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele