základní část, 31. kolo
14.04.2018 19:45 CET
7 : 0
(3:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Sparta Rotterdam 7:0

Obrovský debakl utrpěla zachraňující se Sparta na půdě Arnhemu, který naopak pod vedením nového kouče Josepha Oostinga zvítězil poprvé po čtyřech zápasech. V utkání měl od samého začátku navrch a už po půl hodině vedl o tři branky. Rotterdamský celek přišel na konci prvního dějství o vyloučeného Michiela Kramera a po obrátce inkasoval ještě čtyřikrát, porážka 0:7 tak pro něj je krutou realitou.

Vitesse se díky snadné výhře posunulo na šestou pozici s pětačtyřiceti body, Sparta je stále sedmnáctá se čtyřiadvaceti body a před poslední přímou sestupovou příčkou Twente má náskok čtyř bodů. Domácí vlétli do sobotního duelu jako uragán a už po necelých dvou minutách vedli. Přesnou mušku měl Thulani Serero, jenž po odvráceném centru z pravé strany náramně zavěsil z dvaadvaceti metrů z voleje do vzdálenějšího horního rohu.

Krátce po čtvrthodině hry vstřelil druhý domácí gól Roy Beerens, když se zpětnou stahovačkou zbavil bránícího Goodwina a umístěnou střelou z hranice šestnáctky zamířil přesně k zadní tyči. Definitivně rozhodnuto bylo ve 29. minutě, do vlastní sítě se nešťastně trefil Sander Fischer. Ten se snažil zabránit ve skórování Timu Matavžovi, ale po nepřehledné situaci tečoval míč nohou kolem ležícího brankáře Hutha.

Definitivním hřebíčkem do rakve byl pro Spartu zkrat Kramera ve 45. minutě. Ten po hlavičkovém souboji s Büttnerem kopl svého protihráče úmyslně kopačkou do hlavy a po přímé červené kartě oprávněně odešel předčasně do sprch. Vitesse pokračovalo ve své kanonádě i po přestávce. V 59. minutě mířil do černého Brian Linssen, po nahrávce od Foora zakroutil míč z dvanácti metrů k pravé tyči - 4:0.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přidal pátou branku aktivní Matavž, střílený centr z pravého křídla od Mounta usměrnil jemnou tečí do sítě kolem zoufalého Hutha. Neuběhlo ani pět minut a strážce rotterdamského klubu lovil balón ze své branky již pošesté, tentokráte ho po nádherné kolmici od Briana Linssena chladnokrevně pokořil Thomas Bruns. Gólový účet uzavřel v 82. minutě Linssen, jehož perfektní pokus z dvaadvaceti metrů zaplachtil k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele