základní část, 21. kolo
02.02.2018 20:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Groningen 2:0

Hráči Arnhemu navázali na minulý úspěšný duel se Zwolle a tentokráte v domácím prostředí potvrdili úlohu favoritů proti Groningenu. O tříbodovém zisku rozhodli v úvodním poločase, kdy zhruba během půl hodiny vsítili oba góly a nakonec zvítězili po výsledku 2:0. V tabulce Eredivisie se prozatím osamostatnili na šestém místě se čtyřiatřiceti body a na PEC s Feyenoordem mají manko dvou bodů. FC je třináctý s dvaadvaceti body.

Vitesse mělo naprosto skvělý vstup do zápasu, do vedení se dostalo z první vážnější akce páteční předehrávky v 6. minutě. Dvaadvacetiletý americký obránce Matt Miazga hostující v klubu z anglické Chelsea se trefil podruhé v tomto ročníku Eredivisie, když si po centru Fayeho z levého křídla naběhl do předbrankového prostoru a hlavou usměrnil balón do bližšího horního rohu. Brankář Padt neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout.

Domácí tlačili také v následujících minutách. Zhruba po dvaceti minutách zapomněla defenzíva Groningenu na osamoceného Linssena, jenž přeloboval vyběhnuvšího Padta, avšak míč si cestu do sítě přeci jen nenašel. Arnhem pojistil svůj náskok ve 32. minutě a tím v podstatě zlomil protivníkův odpor. Do černého se trefil další hráč hostující z Chelsea, teprve devatenáctiletý anglický záložník Mason Mount.

Ten využil přihrávky van Bergena z pravého křídla a následného chytrého přepuštění od Matavže, po bleskovém zpracování zamířil po zemi k levé konstrukci. Zhruba deset minut před přestávkou měl na kopačce snížení van Weert, odražený míč však poslal o centimetry mimo prostor tří tyčí. Ve 44. minutě mohl naopak na druhé straně udeřit Kašia, jenomže ani nadvakrát nepropálil výtečného Padta.

Do druhého poločasu vstoupili hosté přeci jen aktivněji a za snahu by si alespoň jednu branku zasloužili. Po necelé hodině se znovu ukázal van Weert, jenž z otočky střílel k pravé tyči a ke skórování mu i v tomto případě scházel malý kousek. Posledního velkého vzrušení se diváci na stadionu Gelredome dočkali v 74. minutě. Drost vystihl soupeřovu rozehrávku a poté nabídl lahůdku střídajícímu Veldwijkovi. Ten ale stoprocentní šancí pohrdl a poloprázdnou branku trestuhodně vůbec netrefil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele