základní část, 5. kolo
16.09.2017 19:45 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Roda JC - Willem II 1:3

V souboji dvou týmů, které doposud nezískali ani bod, byl nakonec úspěšnější Tilburg. Ten na půdě protivníka zvítězil 3:1 a do tabulky si tak připsal premiérový tříbodový zisk, naopak Kerkrade zaznamenalo již svou pátou prohru v řadě za sebou a propadlo se na poslední osmnáctou pozici. Willem měl naprosto fantastickou úvodní půlhodinu, kdy vsítil všechny své tři góly a v Eredivisii se prozatím posunul na šestnácté místo.

Hosté zvládli na jedničku vstup do utkání a do první větší příležitosti se probojovali už po dvou minutách hry. Španělský kanonýr Fran Sol po dravém průniku prosvištěl do pokutového území a pak přihrál do druhé vlny nabíhajícímu Etienu Velikonjovi. Ten svou tvrdou ranou nechal vyniknout brankáře Jurjuse, jenž odvrátil balón na rohový kop. Za další tři minuty se Tilburg přeci jen dostal do vedení zásluhou Velikonji.

Osmadvacetiletý slovinský útočník se ocitl před hranicí brankového území a odražený balón napálil ze šesti metrů přesně do vzdálenějšího horního rohu, Jurjus tentokráte neměl nárok. Hosté zvýšili svůj náskok v polovině úvodního dějství, potřetí v tomto ročníku skóroval Sol. Pětadvacetiletý forvard využil obrovské hrubky v defenzívě Rody a skvělé kolmice od Chirivelly, z dvanácti metrů mířil chladnokrevně k zadní tyči - 0:2.

Naděje domácího výběru na bodový zisk definitivně zhasly ve 31. minutě. Podruhé se v tomto střetnutí prosadil Velikonja, když si naběhl na vodorovnou nahrávku od Sola a ve skluzu pokořil padajícího Jurjuse. Čtyři minuty před změnou stran mohl přidat čtvrtou trefu svého celku Haye, ale zpětnou nahrávkou nikoho ze spoluhráčů nenašel. Domácí ještě vykřesali malou jiskřičku ve druhé nastavené minutě první půle, kdy snížil Mikhael Rosheuvel.

Sedmadvacetiletý surinamský rodák využil pasu od Vancampa a svůj útok zakončil přízemním pokusem doprostřed branky. Po přestávce tempo hry výrazně opadlo, oba výběry přitvrdily a diváci se žádné velké gólové možnosti nedočkali. Roda se snažila útočit, jenže na výtečně organizovanou defenzívu Willemu jednoduše nevyzrála. V příštím kole se pokusí prolomit nelichotivou bilanci na půdě Heracles Almelo, Tilburg přivítá Heerenveen.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele