základní část, 2. kolo
18.08.2017 20:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Roda JC - SBV Vitesse 1:3

Fotbalisté Arnhemu navázali na velmi dobrý vstup do nového ročníku a tentokráte si z půdy Rody odvezli všechny tři body po výsledku 3:1, díky tomu se prozatím s plným počtem šesti bodů dostali do čela tabulky. Vitesse tak po úvodní výhře 4:1 nad Bredou má skóre 7:2, naopak jeho protivník prohrál podruhé v řadě a nemá na kontě ani bod.

Hosté se dostali do vedení pět minut před přestávkou, a i když domácí vyrovnali, tak od 69. - 80. minuty vsítil favorit tohoto duelu dvě rozhodující trefy. První poločas mnoho vyložených příležitostí nenabídl, vážnější možnost se urodila až krátce po půl hodině hry. Dostali se do ní domácí, kdy se napodruhé napřáhl Vancamp a jeho mířenou střelu přesně k levé tyči dokázal brankář Pasveer brilantně jednoruč vytěsnit do strany. Ve 40. minutě šel z ničeho nic do vedení Arnhem, podruhé v letošním ročníku Eredivisie se prosadila nová ofenzivní posila - tedy slovinský osmadvacetiletý útočník Tim Matavž.

Ten využil velmi nedůsledného odkopu bránícího Ananoua ve vlastní šestnáctce a tuto obrovskou hrubku potrestal technickým pokusem z deseti metrů přesně do vzdálenějšího horního rohu - 0:1. Roda však vstoupila do druhého dějství aktivněji a nakonec srovnala stav. V 55. minutě sice ještě neuspěl Vancamp, jenž po přímém volném kopu z levé strany tečoval balón těsně nad horní tyčku, avšak domácí se přeci jen dočkali o devět minut později.

Po nařízeném pokutovém kopu si míč postavil Simon Gustafson. Ten sice napálil levou tyčku, ale míč se nakonec dostal do sítě po odrazu od hlavy brankáře Pasveera. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za dalších pět minut šli znovu vedení. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Thomas Bruns a nádhernou kroucenou střelou nedal gólmanu Jurjusovi žádnou šanci na úspěch.

Hostující celek nakonec pojistil výsledek v 80. minutě, do listiny střelců se zapsal Guram Kašia. Třicetiletý gruzínský obránce si naskočil na načechraný rohový kop Büttnera a hlavou z osmi metrů usměrnil balón přesně pod horní tyčku, Jurjus zůstal stát jako přikovaný před brankovou čarou. Kerkrade se až do závěrečného hvizdu na nic nezmohlo, v příštím kole bude usilovat o premiérový bodový zisk na půdě silného Eindhovenu.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele