základní část, 20. kolo
28.01.2018 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Roda JC - SBV Excelsior 2:1

Jestli se chce Roda v nejvyšší soutěži zachránit nebo se minimálně vyhnout baráži, musí jednoznačně zvládat zápasy s papírově vyrovnanými protivníkovi. A právě nynější vítězství, které se u ní konalo poprvé po pěti kolech, značně oživilo její naděje na udržení se v Eredivisie. Excelsior naopak utrpěl po třech utkáních svou první porážku.

V daleko lepším rozpoložení vstupoval do tohoto souboje rotterdamský klub, jenž z posledních možných devíti bodů urval slušných sedm a navíc naposledy v derby zdolal Spartu. Svého soupeře, kterého na podzim porazil, ovšem nemá příliš v lásce. Vždyť v minulých třech případech ze čtyř s ním hned třikrát padl.

Ale začátek se SBV podařil velmi slušně a už v 16. minutě se ujal vedení. Faik poslal zprava dlouhý centr ze standardky až do vápna, tam si na něj nejvýše naskočil Massop, a táhlou hlavičku poslal obloučkem přesně do dolního růžku brány, kam se brankář Jurjus marně natahoval. Záhy se snažil vyrovnat Avdijaj, ale dvakrát mířil pouze mimo.

Excelsior nebyl v prvním poločase tím celkem, který musel útočit, a tak se směrem dopředu nijak výrazně nehrnul, přitom se poměrně snadno bránil jen jakýmsi náznakům šancí Rody. Hodně ho pak ale zamrzelo inkasování ze závěru poločasu. Rosheuvel svou přihrávkou uvolnil v šestnáctce Vancampa a ten po zemi zamířil ke vzdálenější tyčce.

Jestli si hosté mohli pochvalovat slušný start do dějství prvního, tak úvodní minuty toho druhého značně podcenili. A od té doby, co Schahin hlavou v 51. minutě zužitkoval pas z pravé strany od Rosheuvela, nedokázali najít adekvátní odpověď až do závěrečného hvizdu sudího Pereze. V ofenzívě působili opravdu hodně nevýrazně.

V 64. minutě se snažil vyrovnat de Wijs, avšak svou hlavičku poslal pouze mimo bránu. V 77. minutě se dostal do velmi slušné příležitosti Elbers, jenže z blízkosti neusměrnil balón do sítě a pouze napálil vnější tyčku. V závěru mimochodem ještě neudržel nervy na uzdě Bruins, jenž se tak po druhé žluté kartě a následné červené pakoval předčasně ze hřiště.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele