základní část, 3. kolo
25.08.2017 20:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - Sparta Rotterdam 2:2

Fotbalisté Bredy měli při svém návratu do nejvyšší soutěže velkou šanci na premiérové vítězství, ovšem v páteční předehrávce neudrželi dvoubrankové vedení a nakonec se rozešli se Spartou Rotterdam nerozhodně v poměru 2:2. Vybojovali sice svůj premiérový bod v novém ročníku Eredivisie, ale vzhledem k průběhu to je pro ně málo. Hosté získali druhý bod v této sezóně, oba důležité góly vsítil v závěrečné dvacetiminutovce střídající Ragnar Ache.

NAC měl v celém průběhu prvního dějství mírný tlak a obléhal pokutové území soupeře. Úvodní poločas nenabídl příliš vyložených příležitostí, ta první se zrodila krátce po dvaceti minutách. Obránce Angelino si posunul míč do lepší střelecké pozice a pak tvrdě vypálil, brankář Kortsmit dokázal balón brilantně odvrátit do bezpečí. Domácí vytěžili ze svého tlaku vedoucí trefu ve 42. minutě, když se prosadil Pablo Marí.

Přímý volný kop z pravé strany doletěl až na zadní tyč, kde osamocený Marí sice hlavou napoprvé Kortsmita nepřekonal, avšak s dorážkou již neměl stejný hráč žádný problém a zblízka rozvlnil síť. Breda se dostala do vedení o dvě trefy šest minut po změně stran. Po rohovém kopu Angelina z pravého křídla se pověsil do vzduchu Rai Vloet a z hranice brankového území uklidil míč hlavou k bližší konstrukci.

Od tohoto momentu si téměř osmnáctitisícové publikum myslelo, že se nemůže nic stát, jenže z omylu je vyvedl právě Ache. Teprve devatenáctiletý útočník přišel na trávník v 52. minutě a o dvanáct minut později mohl snížit, v tomto případě hlavičkoval mimo prostor tří tyčí. Za dalších šest minut však vykřesal naději Sparty na bodový zisk, kdy po rohu z levé strany a následné hlavičce Breuera dopravil balón taktéž hlavou k levé tyči.

V 80. minutě mohl definitivně rozhodnout domácí Ambrose, jenž po nádherné kolmici od Manua Garcíi napoprvé nepropálil vyběhnutého gólmana Kortsmita a při dorážce trefil jen vracejícího se Floranuse. V 84. minutě dal konečnou podobu výsledku opět Ache, tentokráte po pasu Goodwina a hlavičce Mührena prokázal skvělý přehled a překonal padajícího gólmana Nopperta. Opakovaný záběr jasně ukázal, že se jednalo o těsný ofsajd, branka i tak platila. A když v 90. minutě trefil Manu pouze tyč, tak se skóre nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele