základní část, 30. kolo
07.04.2018 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - SBV Vitesse 1:0

Breda po dvou předchozích porážkách dokázala v domácím prostředí překvapivě zdolat silné Vitesse v nejtěsnějším poměru 1:0 a výrazně se přiblížila k přímé záchraně. Se třiceti body se nachází na patnáctém místě tabulky o skóre za Groningenem i Tilburgem, před šestnáctou barážovou příčkou Rody drží čtyřbodový náskok. Naopak Arnhem prodloužil svou sérii bez výhry na čtyři utkání po sobě a lehce se mu vzdaluje dodatečná kvalifikace o Evropskou ligu.

Sobotní duel nebyl nijak pohledný pro oko diváka, nicméně domácí hráli od samého začátku s velkým odhodláním a vypracovali si i více gólových možností. V té první se po dvanácti minutách ocitl nigerijský útočník Umar, kdy si po přímém volném kopu z pravé strany zpracoval míč a poté vystřelil z otočky ze sedmi metrů. Jenže zakončení mu v tváří tvář proti brankáři Houwenovi vůbec nesedlo a mířil hodně mimo prostor tří tyčí.

Jedinou branku sobotního klání vsítil ve 35. minutě Angelino. Jednadvacetiletý španělský obránce hostující v klubu z anglického Manchesteru City se postavil k přímém volnému kopu na hranici pokutového území a jeho tečovaná bomba zapadla doprostřed branky do protipohybu bezmocného Houwena. Od tohoto momentu domácí v žádném případě nepolevovali, naopak Vitesse bylo v ofenzívě naprosto bezzubé.

Dvanáct minut po změně stran mohl pojistit vedení NAC El Allouchi . Ten po tvrdé ráně střídajícího Fernandese z dobrých pětadvaceti metrů tečoval míč přesně k levé tyči, ale branka nemohla být uznána kvůli zřetelnému ofsajdu třiadvacetiletého záložníka. V závěrečné dvacetiminutovce hosté přeci jen zabrali a v 72. minutě byli blízko k vyrovnání po rohovém kopu, kdy míč propadl až na kopačku nově příchozího Buitinka.

Ten se ani ne po třech minutách strávených na trávníku s ničím nerozpakoval a smolně trefil levou konstrukci. Od tohoto momentu si Breda hlídala hubené vedení, soupeře vůbec k ničemu nepustila a po závěrečném hvizdu mohutně slavila cenný tříbodový zisk. V příštím kole může udělat poslední krok k definitivnímu udržení prvoligové licence s Tilburgem, SBV se pokusí přerušit mizérii proti předposlední Spartě Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele