základní část, 14. kolo
03.12.2017 16:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - SBV Excelsior 3:1

Breda konečně prolomila svou nelichotivou sérii z poslední doby, po sedmi zápasech bez tříbodového zisku si v domácím prostředí vyšlápla na Excelsior a porazila ho v poměru 3:1. V tabulce nejvyšší soutěže opustila sestupové pozice a je patnáctá s dvanácti body. V nedělním utkání kopala hned dva pokutové kopy a oba proměnila. Rotterdamský klub prohrál potřetí v řadě a je desátý se sedmnácti body.

NAC poprvé zahrozil v 9. minutě, kdy si Angelino elegantně patičkou obhodil obránce Mattheije a zblízka v pádu napálil bližší konstrukci. Po necelé čtvrthodině hry vyrážel brankář Kristinsson pokus ze střední vzdálenosti před sebe a dorážející Korte umístil míč trestuhodně nad břevno. Breda nakonec zužitkovala svůj tlak ve 24. minutě, kdy Massop doslova "objal" svého protihráče ve vlastní šestnáctce a obdržel žlutou kartu.

K následné penaltě se postavil Thierry Ambrose a zamířil přesně k pravé tyči. Kristinsson sice vystihl směr střely, jenže na míč nedosáhl. Poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, tři minuty po přestávce zahrávali domácí druhý pokutový kop. Tentokráte Faes zcela jasně podrazil Ambroseho, sám faulovaný si postavil míč na penaltový puntík podruhé v zápase a proměnil ho ještě chladnokrevněji než v první půli.

Kristinssona poslal na opačnou stranu, balón umístil po zemi k levé tyči. Hostům svitla naděje na bodový zisk v 66. minutě, kdy snižoval Mike van Duinen. Šestadvacetiletý útočník se elegantně obtočil kolem svého protihráče a pak pohotově vystřelil z dvaadvaceti metrů, jeho pokus zapadl k levé konstrukci mimo dosah gólmana Bertramse. O sedm minut později mohl Angelino na druhé straně vrátit Bredě dvoubrankové vedení.

Dvacetiletý Španěl uprchl na levém křídle a nakonec to zkusil z mírného úhlu, pravou tyč minul jen o několik decimetrů. NAC se dočkal třetího gólu v 77 minutě a definitivně se tak uklidnil. Střídající Paolo Fernandes ani ne po dvou minutách strávených na hřišti využil nahrávky od El Allouchiho a ze čtrnácti metrů tvrdě vypálil. Kristinsson sice balón jednoruč zasáhl, ale ten se přeci jen odrazil za jeho záda do sítě.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele