základní část, 5. kolo
16.09.2017 19:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - FC Groningen 2:1

Breda po svém návratu do nejvyšší soutěže zaznamenala svou premiérovou výhru, když si v domácím prostředí vyšlápla na Groningen a díky dvěma brankám Raie Vloeta v rozmezí 58. - 60. minuty zvítězila nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce se tak prozatím posunula na čtrnácté místo se třemi body. FC naopak podruhé v řadě nevyzrál na novice Eredivisie a patří mu dělená desátá příčka s pěti body.

Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, oba celky se spíše oťukávaly a diváci na stadionu Rat Verlegh se dočkali prvního vzrušení až zhruba deset minut před přestávkou. Postarali se o něj domácí po hezké přihrávce na levou stranu, ale následná střela z jedenácti metrů těsně minula bližší tyčku. Ve 42. minutě mohl na druhé straně otevřít skóre sobotního zápasu Mimoun Mahi, jenže po jeho přímém volném kopu brilantně zasáhl gólman Birighitti.

O dvě minuty později se musel poprvé v zápase vyznamenat gólman Padt, jenž po ráně ze středu pole byl u pravé konstrukce včas a míč vyrazil do strany. Hosté měli hodně ostrý start do druhého poločasu, nicméně ve 47. minutě se zaskvěl Birighitti a ránu z bezprostřední blízkosti odvrátil do bezpečí. NAC převrhl misky vah na svou stranu o jedenáct minut později, hrdinou se stal teprve dvaadvacetiletý záložník Vloet.

Ten využil přesně načasované přihrávky Angelina a ranou z hranice pokutového území propálil vše před sebou včetně Padta. Neuběhly ani tři minuty a Vloet rozvlnil síť podruhé, čímž definitivně zařídil výhru svého celku. Tentokráte využil výtečné práce Agyeponga mezi čtyřmi protihráči, kličkou se zbavil padajícího obránce a pak nekompromisní přízemní střelou z deseti metrů pokořil bezmocného Padta.

Hosté se však nevzdali a v 70. minutě vykřesali naději na bodový zisk. Po dlouhém pasu za obranu od Jenssena se nabíhající Mahi opřel do míče z voleje a usměrnil ho ke vzdálenější konstrukci, Birighitti i přes teč nedokázal zabránit míči v cestě do sítě. Hosté od tohoto momentu nemohli překonat pozornou defenzívu soupeře. Ve třetí nastavené minutě sice skórovali, jenže vyrovnávací branka nemohla platit kvůli zřetelnému ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele