základní část, 22. kolo
07.02.2018 18:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 0:4

Twente prohlubuje svou mizérii v novém roce, nyní v domácím prostředí nemělo vůbec žádnou šanci na úspěch s Alkmaarem a podlehlo mu zcela jasně po vysokém výsledku 0:4. Nicméně průběh až zase tak jednoznačný nebyl. AZ se dostal do vedení po deseti minutách hry z pokutového kopu, další tři branky přidal až od 88. minuty. V tabulce Eredivisie zůstává třetí se šestačtyřiceti body a dokázal napravit minulé zaváhání s Rodou Kerkrade.

Naopak Enschede je stále blízko sestupovému pásmu, se šestnácti body je patnácté a po zbývajících duelech 22. kola se může propadnout na barážovou příčku. Hosté zužitkovali svou první vážnější příležitost středečního klání, kdy po vyhraném hlavičkovém souboji lehouce podrazil Vukčič unikajícího Tila. Byl oceněn žlutou kartu a rozhodčí Mulder nařídil penaltu. K té se postavil čtyřiadvacetiletý íránský útočník Alireza Jahanbakhsh a nezaváhal.

Gólman Drommel sice vystihl směr, ale na dobře umístěný pokus k levé tyči nedosáhl. Zbývající minuty prvního poločasu nijak zajímavé nebyly. Domácí hráli odvážně, ovšem míč měl častěji v držení soupeř a po vyložených možnostech nebylo ani vidu ani slechu. To druhé dějství byla jiná káva. Ve 49. minutě se poprvé ozval pozdější střelec dvou branek Wouter Weghorst, nyní zcela sám před Drommelem mířil ve skluzu těsně vedle levé tyče.

O šest minut později utekl po levém křídle střídající Seuntjens a obhodil si protihráče, svůj samostatný únik zakončil ranou kolem vzdálenější konstrukce. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem předvedl skvělou zasekávačku Vukčič a mířil do odkryté branky, AZ od vyrovnání uchránil Wuytens odkopem zhruba půl metru před brankovou čarou. Enschede si výrazně zkomplikovalo situaci v 73. minutě, kdy se zcela zbytečného faulu na útočné polovině dopustil Cristián Cuevas a po druhé žluté kartě předčasně odešel do kabin.

S přibývajícím časem domácí začali stále více riskovat a Alkmaar toho dokonale využil v závěrečných minutách. Nejprve v 88. minutě skóroval Weghorst, jenž obdržel nádhernou kolmici od Jahanbakhshe a z patnácti metrů propálil vyběhnuvšího Drommela. Za další tři minuty se prosadil stejný hráč podruhé, tentokráte se obtočil kolem Bijena a technicky zamířil k pravé tyči - 0:3. Gólový účet uzavřel taktéž svým druhým zásahem Jahanbakhsh, který se ve čtvrté nastavené minutě po kolmici od Seuntjense trefil po zemi k bližší tyčce.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele