základní část, 9. kolo
20.10.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - Willem II 0:1

Hráči Groningenu nedokázali prolomit svou mizérii proti outsiderovi z Tilburgu a v domácím prostředí mu podlehli nejtěsnějším poměrem 0:1, v tomto duelu hráli už od 23. minuty v oslabení. Hosté naopak zvítězili podruhé v řadě a posouvají se tabulkou vzhůru. Na svého pátečního protivníka se dotáhli s devíti body a jsou čtrnáctí, domácí FC je na tom lépe o jednu příčku jen díky lepšímu skóre.

O jediný gól se postaral krátce po odehrané půlhodině španělský útočník Fran Sol, který letos v Eredivisii skóroval už pošesté a posunul se do čela tabulky střelců, šest gólů vsítili hned čtyři další hráči. Tilburg vstoupil do utkání velmi aktivně a první obrovskou příležitost si vypracoval v 6. minutě. Po přihrávce z pravého křídla pálil z dobrých pětadvaceti metrů Haye a jeho utěšená rána orazítkovala horní tyčku, od které se balón odrazil zpět do pole.

V 19. minutě obdržel první žlutou kartu Ajdin Hrustič, když se dopustil nedovoleného zákroku na Tsimikase. Neuběhly ani další čtyři minuty a Hrustič se předčasně pakoval do sprch. Na hranici vlastního pokutového území zahrál úmyslně rukou a od rozhodčího Lindhouta uviděl druhou žlutou kartu. Kuriozitou je, že v celém zápase byly k vidění právě jen tyto dvě karty. Willem využil početní převahy ve 33. minutě.

Chirivella svou kolmicí do šestnáctky Groningenu vysunul Lewise, jenž poté našel před brankou nabíhajícího Sola a španělský ostrostřelec umístil balón z osmi metrů přímo k bližší tyči. Hosté rozhodně nepolevili ani ve druhém dějství, v 51. minutě se po rohovém kopu z pravé strany dostal ke krkolomnému zakončení ze tří metrů Peters a trefil bližší konstrukci, od které míč skončil v zámezí. Stejný hráč se dostal do další možnosti o pět minut později.

Znovu po rohovém kopu se chvěla konstrukce branky FC potřetí, následně se k dorážce prodral právě aktivní Peters a z hodně ostrého úhlu nedokázal adekvátně zakončit. V 58. minutě byli domácí blízko k vyrovnání. Ze třiceti metrů vypálil Reis a gólman Branderhorst vyrážel přes sebe k dobíhajícímu Absalemovi. Nicméně dokázal si poradit i s tímto pokusem, balón fantasticky jednoruč odvrátil nad horní tyčku. Ve zbývajícím průběhu Tilburg pečlivě bránil a soupeře vůbec k ničemu nepustil, tříbodový zisk má pro něj velkou váhu.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele