základní část, 21. kolo
04.02.2018 14:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Roda JC 2:2

Alkmaar nedokázal potvrdit úlohu favorita proti zachraňující se Rodě a v domácím prostředí se s ní rozešel smírně po výsledku 2:2. V utkání sice dvakrát vedl, ovšem houževnatý soupeř dokázal v obou případech vyrovnat. V boji o udržení získal nesmírně cenný bod a po minulém ligovém vítězství oživil své naděje na přímou záchranu. Hosté jsou sedmnáctí se šestnácti body o skóre za Bredou a Twente. AZ se nachází na třetím místě se třiačtyřiceti body.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně atraktivní z diváckého pohledu, Roda i přes roli outsidera hrála odvážně. Již v 5. minutě mohli jít do vedení domácí, kdy po přihrávce do běhu vypálil z voleje Seuntjes a horní tyčku přestřelil o několik decimetrů. O čtyři minuty později si Ouwejan vyměnil balón právě se Seuntjesem a stanul sám před brankářem Jurjusem, avšak z hodně ostrého úhlu zamířil po zemi vedle vzdálenější konstrukce.

Domácí přeci jen zužitkovali svůj tlak po necelé čtvrthodině hry. Svůj debut si odbyl dánský obránce Patrick Banggaard a hned se zapsal do historie tohoto utkání černým písmem. Po prudké přihrávce Ouwejana z levého křídla chtěl v předbrankovém prostoru odvrátit míč do bezpečí, jenomže ve skluzu trefil Jurjuse a nechtěně se postaral o vlastní gól. Hosté to v žádném případě nevzdali a v polovině úvodního dějství srovnali.

Jorn Vancamp po vyhraném hlavičkovém souboji od Schahina obelstil Hatzidiakose a pak balón tvrdě poslal pod horní tyčku. Vzápětí se ve dvou slibných možnostech ocitl kapitán Weghorst, ale nejprve ve skluzu nemířil mezi tři tyče a poté z dvaceti metrů pálil o centimetry nad břevno. Ve 36. minutě famózně zasáhl Jurjus proti střele Jahanbakhshe, jenže za další půl minutu již nedosáhl na parádní pokus Fredrika Midtsjøa z pětadvaceti metrů - 2:1.

Zhruba deset minut po změně stran vychytal Jurjus zblízka Weghorsta, jeho spoluhráči podruhé srovnali krok v 71. minutě. William Ndenge po standardní situaci od Auassara vystřelil z mírného úhlu po zemi, po odrazu od levé tyče chytil gólman Bizot míč několik centimetrů za brankovou čarou. A když o třináct minut později skončil nadějný lob Weghorsta na horní síťce, tak se výsledek již nezměnil. Svůj druhý zápas v dresu AZ odehrál dvacetiletý český krajánek Ondřej Mihálik, jenž přestoupil z Jablonce a nyní se dostal na trávník v 74. minutě.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele