základní část, 4. kolo
10.09.2017 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - NAC Breda 2:1

Fotbalisté Alkmaaru zvládli svůj čtvrtý zápas v novém ročníku Eredivisie a nováčka z Bredy přehráli nejtěsnějším poměrem 2:1 hlavně díky povedené úvodní čtvrthodině druhého poločasu. V tabulce se tak nacházejí na šestém místě s devíti body a nyní zaznamenali své třetí vítězství v řadě za sebou. NAC naopak na svůj první tříbodový zisk po návratu do nejvyšší soutěže stále čeká, s jediným bodem je na patnácté pozici.

Domácí favorit zahrozil po necelých deseti minutách, kdy po nedůrazném odkopu brankáře Birighittiho střílel Weghorst, ovšem příliš času neměl a branku vůbec netrefil. Za dalších deset minut po hezkém přistrčení patičkou od Weghorsta pálil z hranice pokutového území van Overeem, jenže levou tyč minul zhruba o metr. Breda se poprvé vážněji ozvala po necelé půl hodině hry, do vedení ji mohl dostat Fernandes.

Teprve devatenáctiletý španělský záložník si posunul míč blíže do středu a pak levačkou nebezpečně vypálil z hranice šestnáctky, balón nakonec prošel kolem bližší konstrukce o několik decimetrů. Největší šance první půle se zrodila ve 32. minutě. Po nenápadné akci vyzval Ouwejan ke skórování svou zpětnou přihrávku nabíhajícího Weghorsta, ale ten byl nabídnutou možností tolik zaskočen, že odkrytou branku vůbec netrefil.

AZ rozhodl o svém tříbodovém zisku v rozmezí 55. - 58. minuty. Skóre nedělního střetnutí otevřel Jeremy Helmer, jenž po ponechané výhodě a nahrávce van Overeema vystřelil nezištně ze čtrnácti metrů a balón nakonec skončil v síti za zaskočeným Birighittim. Neuběhly ani tři minuty a Alkmaar zvýšil své vedení zásluhou Guuse Tila. Teprve dvacetiletý nizozemský záložník se prosadil podruhé v této sezóně.

Naběhl si na načechraný centr van Overeema z levé strany a hlavou z hranice brankového území pokořil bezmocného Birighittiho. Zhruba dvacet minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Weghorst, nicméně ve skluzu minul prostor tří tyčí jen o vlásek. Hosté snížili v 85. minutě. Nařízený pokutový kop sice neproměnil Ambrose, nicméně s dorážkou neměl problém Giovanni Korte. To však bylo od Bredy vše, Alkmaar si těsný náskok již s přehledem pohlídal.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele