základní část, 13. kolo
24.11.2017 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 2:0

Fotbalisté Alkmaaru potvrdili úlohu favoritů v domácím prostředí s Twente a navázali tak na své předchozí skvělé výkony. Prozatím se vyhoupli na druhé místo Eredivisie s osmadvaceti body o pět za vedoucí PSV, nicméně konkurenční Ajax má ještě nedělní duel k dobru. Naopak Enschede po dalším neúspěchu v poměru 0:2 zaznamenalo už svou čtvrtou ligovou porážku v řadě za sebou a s pouhými devíti body je až šestnácté.

Hosté přitom zhruba po hodině hry drželi se svým rivalem krok, pak ale během pěti minut inkasovali hned dvakrát a bylo po nadějích. Domácí měli v celém průběhu územní převahu a častěji kroužili kolem pokutového území soupeře, na druhou stranu se diváci příliš vyložených možností nedočkali. V prvním poločase byla k vidění pouze jedna a dostal se do ní AZ zhruba po půl hodině hry.

Po krásné průnikové přihrávce Alirezy Jahanbakhshe se u vzdálenější tyče ocitl kapitán Weghorst a ve skluzu se z hodně ostrého úhlu pokusil překonat brankáře Brondeela, avšak ten výtečným způsobem dokázal odvrátit balón na rohový kop. Rozhodující okamžik páteční předehrávky 13. kola se zrodil v 63. minutě, kdy Midtsjø na pravé straně skvěle obešel dva protihráče a nakonec byl v pokutovém území podražen Cuevasem.

K následné penaltě se postavil íránský kanonýr Jahanbakhsh a chladnokrevně zamířil doprostřed branky kolem skákajícího Brondeela. V 70. minutě pojistil vedení svého celku Joris van Overeem. Třiadvacetiletý záložník využil skvělé práce Jahanbakhshe na pravém křídle a po zpětné přihrávce do šestnáctky Twente vypálil z první ze sedmi metrů přímo pod břevno, Brondeel na tento razantní pokus nemohl dosáhnout.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se van Overeem mohl zapsat do listiny střelců podruhé. Po krásné kolmici za obranu se uvolnil na levé straně a místo střely volil přihrávku na dva dobíhající spoluhráče, s dvěma střelami zblízka si Brondeel brilantně poradil. Ve zbývajícím průběhu Alkmaar s přehledem udržel dostatečný náskok, za týden zavítá na půdu nováčka z Venla. Enschede naopak přivítá dalšího adepta na titul z Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele