základní část, 28. kolo
18.03.2018 12:30 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Groningen 3:2

Zápas jako na houpačce, tak se dá charakterizovat nedělní souboj mezi Alkmaarem a Groningenem. Domácí vedli 2:0, ovšem houževnatý soupeř se nevzdal a zhruba deset minut před koncem srovnal. Poslední slovo přeci jen měl favorit tohoto utkání, když o svém těsném vítězství 3:2 rozhodl bankou ve druhé nastavené minutě. Přitom po prvním bezbrankovém poločase se zdálo, že se diváci příliš gólů nedočkají.

AZ tak napravil minulé zaváhání v Rotterdamu s Feynoordem (1:2), v tabulce si upevnil třetí pozici s devětapadesáti body a na druhý Ajax stále ztrácí bodů pět, před čtvrtým Feyenoordem disponuje šest kol před koncem pohodlným jedenáctibodovým náskokem. Hosté po nedávné výhře se Zwolle (2:0) působili sebevědomým dojmem a za svůj výkon se v žádném případě nemusí stydět, v Eredivisii jim patří třináctá příčka s devětadvaceti body.

První větší možnost se zrodila po necelé čtvrthodině hry, kdy se domácí dostali do brejku. Na závěrečný přízemní centr Ouwejana si před branku nabíhal kapitán Weghorst, ale o centimetry na míč nedosáhl. Zhruba v polovině úvodního dějství předvedl hezkou individuální akci pozdější hrdina Alireza Jahanbakhsh a po průniku střílel osamocen z deseti metrů, jenže horní tyčku zhruba o metr přestřelil.

Ještě do poločasu mohl skórovat Groningen, nicméně po závaru před brankářem Bizotem se pouze chvěla levá tyč. Ve druhém dějství se hra rozhýbala a AZ šel do vedení v 53. minutě. Jonas Svensson využil nahrávky Jahanbakhshe z pravé strany a z hranice brankového území usměrnil balón elegantně patičkou ke vzdálenější tyči. O třináct minut později zařídil dvoubrankové vedení AZ Guus Til, jenž nadvakrát se štěstím dopravil míč těsně za brankovou čáru.

Hosty jako by tento moment nabudil a v 70. minutě snížili. Jiskřičku naděje na bodový zisk vykřesal Tom van Weert, který po krásné kolmici za obranu od Ritsu Doana propálil ze šesti metrů bezmocného Bizota. V 83. minutě nečekaně srovnal sám japonský kanonýr Doan, když po kličkované vystřelil z hranice šestnáctky a i přes teč Bizota parádně zavěsil do levého horního rohu. Když už se zdálo, že se na remíze nic měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil domácí Jahanbakhsh a po rohovém kopu se trefil k bližší tyči.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele