základní část, 20. kolo
27.01.2017 20:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Willem II - Sparta Rotterdam 3:2

Fotbalisté Tilburgu zvládli lépe páteční předehrávku 20. kola s konkurenční Spartou Rotterdam a po divokém průběhu nakonec zvítězili 3:2. Zápas byl po celou dobu hodně vyrovnaný, Willem v utkání dvakrát vedl, ovšem rotterdamský výběr dokázal vždy srovnat krok. Rozhodující branku vsítil až ve třetí nastavené minutě střídající Thom Haye, který se tak po necelých šesti minutách strávených na hřišti stal hrdinou svého týmu.

Domácí celek se v tabulce prozatím posunul na jedenácté místo s dvaadvaceti body, Sparta má o čtyři body méně a je třináctá. Tilburg se dostal do vedení ze své první vážnější akce krátce po odehrané čtvrthodině. Na levé straně to skvěle udělal Koppers a poté odcentroval do předbrankového prostoru, kde se k hlavičce probojoval španělský útočník Fran Sol a zblízka ze čtyř metrů uklidil míč k levé tyči mimo dosah bezmocného brankáře Kortsmita.

Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 21. minutě totiž vyrovnal Zakaria El Azzouzi. Ten převzal krásnou přihrávku od Saksely, na pravém křídle se zbavil protihráče a poté zamířil z dvanácti metrů přesně ke vzdálenější tyči, na skákavou střelu gólman Lamprou nedosáhl. Neuběhly ani dvě minuty a Tilburg mohl jít do vedení, když se k přímému volnému kopu z pravé strany postavil Croux.

Ten vypálil z nějakých dvaceti metrů a nakonec svou ranou orazítkoval břevno. Willem podruhé v zápase vedl ve 45. minutě, soupeři dal gól do šatny Darryl Lachman. Po rohovém kopu z levé strany nepřevedl dobré vyběhnutí Kortsmit, míč poté lehce tečoval Lieftink a osamocený Lachman se náramně trefil do vzdálenějšího horního rohu. Po změně stran se hrálo z obou stran opatrně, rotterdamský klub srovnal v 69. minutě.

Thomas Verhaar se jako správný kapitán postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů, milimetrově obstřelil zeď a jeho kroucený pokus zapadl k pravé tyčce, Lamprou se natahoval marně. Když už se zdálo, že oba protivníci budou spokojeni s bodem, tak z ničeho nic v poslední možnou chvíli skóroval Haye. Po centru z pravé strany a následné hlavičce Falkenburga reflexivně zasahoval Kortsmit. Falkenburg poté poslal zpětnou přihrávku před branku a nabíhající Haye rozvlnil síť z deseti metrů přízemní střelou.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, willem-ii.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad to má book dobře ošéfované.

Reagovat
smazaný uživatel

Až takhle dobře ošéfované jsem to nečekal . Kdo neumí, čumí .

Reagovat
smazaný uživatel

Aby toho nebylo málo, až ted jsem si všiml , že borec strávil minutu na hřišti .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele