základní část, 11. kolo
29.10.2016 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - FC Groningen 2:1

Fotbalisté Tilburgu zvládli vyrovnaný souboj s konkurenčním Groningenem a nakonec ho po dramatické koncovce porazili po výsledku 2:1. V letošním ročníku Eredivise zaznamenali své druhé vítězství a s deseti body se prozatím posunuli na čtrnáctou pozici. Naopak hosté nedokázali navázat na zlepšené výsledky z poslední doby a mají na kontě stále jen devět bodů, v nizozemské nejvyšší soutěži jsou na šestnáctém barážovém místě.

Do utkání aktivněji vstoupil Willem a už po čtvrthodině hry se mohl dostat do vedení. Ke střele z pětadvaceti metrů se odhodlal Ojo a jeho skákavý pokus dokázal brankář Padt s vypětím všech sil odvrátit alespoň na tyč. V polovině úvodního dějství po rohovém kopu z levé strany zakončoval z první Abubakar-Ankra, ovšem Padt byl i tentokráte pozorný a pohlídal si svou bližší tyč, u které zkrotil balón v rukavicích.

Ve 25. minutě utekl po pravé straně Croux a odcentroval na volného Bartholomewe Ogbecheho, jehož ránu z voleje dokázal na poslední chvíli odkopnout jeden z bránících protihráčů. Sedm minut před přestávkou po pasu Tshimangy z levého křídla zakončoval akrobaticky Croux a bližší tyč minul o decimetry. Po změně stran se hra vyrovnala a oba celky spíše čekaly na chybu soupeře, domácí se dostali zaslouženě do vedení v 66. minutě.

Po dlouhém pasu z pravé strany si na hranici brankového území naběhl Thom Haye a prudce hlavičkoval, brankář Padt vyrazil míč pouze před sebe a Haye už s dorážkou do odkryté svatyně neměl větší problémy. Vzápětí chyběl krok k zakončení Ogbechemu, hosté se osmělili až od 70. minuty. Nejprve po kroucené střele Mimouna Mahiho zasahoval brankář Lamprou, poté po centru Hateboera si brilantně poradil i s ranou Larsena.

Groningen zužitkoval svůj tlak ve vyrovnávací branku v 76. minutě. Po pasu zprava a následné prodloužené hlavičce van Weerta zakončoval osamocený Mahi k levé tyči, Lamprou neměl šanci zasáhnout. Rozhodující okamžik se zrodil o devět minut později, kdy vítěznou trefu Tilburgu vstřelil Ogbeche. Ten využil souboje Oja s brankářem Padtem a hlavou uklidil míč do sítě ze dvou metrů. Minutu před koncem mohl vyrovnat van Weert, jenže Lamrpou fantastickým zákrokem jeho pokus zlikvidoval a výsledek utkání se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele