základní část, 9. kolo
15.10.2016 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Willem II 2:2

Fotbalisté Tilburgu nedokázali dosáhnout na své druhé vítězství v soutěži i přesto, že na půdě konkurenční Sparty Rotterdam vedli v polovině druhého poločasu už o dvě branky. Domácí výběr totiž vyrovnal na konečných 2:2 v poslední minutě zápasu a vybojoval cenný bod. V tabulce Eredivisie se nachází na osmé pozici s dvanácti body a stále může být spokojen. Hosté posbírali sedm bodů a momentálně jsou na patnáctém místě.

Utkání bylo ve všech ohledech vyrovnané a remízový výsledek je nakonec zcela zasloužený, i když Willem určitě bude po nadějném průběhu zklamán. Téměř celý první poločas nenabídl mnoho vyložených příležitostí, teprve závěrečná pětiminutovka zvedala diváky ze sedadel. Nejprve ve 40. minutě po rohovém kopu nakrátko vypálil technicky Croux a jeho povedená rána z ostrého úhlu se zastavila až o horní tyčku.

Hosté se přeci jen dostali do vedení o dvě minuty později, kdy se prosadil Fran Sol. O nádherný dlouhý nákop z více jak čtyřiceti metrů se postaral aktivní Croux, který v pokutovém území našel zapomenutého Sola a ten po efektivním zpracování zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Ještě do poločasu za další tři minuty mohl zvýšit vedení Tilburgu Abubakar-Ankra, avšak po hezké individuální akci brankáře Kortsmita nepropálil.

Hosté se dostali do dvoubrankového vedení dvacet minut po přestávce, kdy po rychlém přečíslení našel Croux na zadní tyči nabíhajícího Sola a ten se nemýlil, skóroval tak podruhé v tomto střetnutí. Sparta však dokázala záhy snížit, v 69. minutě vykřesal naději na bodový zisk Craig Goodwin. Na pravé straně dostal dostatek prostoru Stekkers a poté poslal parádní přízemí centr ke vzdálenější tyči, kde skluzující Goodwin dopravil balón do sítě.

O šest minut později na druhé straně napálil tyčku Falkenburg a dorážející Abubakar zamířil trestuhodně nad, v 88. minutě nezakončil své sólo Ogbeche. A tak byli hosté potrestáni za špatnou produktivitu v 90. minutě, kdy remízu zařídil Thomas Verhaar. Goodwin nadvakrát odcentroval z levého křídla na hranici šestnáctky a odtud Verhaar poslal balón unikátní technickou střelou do pravého horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, willem-ii.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

2:1:

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele