základní část, 6. kolo
18.09.2016 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - NEC Nijmegen 2:0

Fotbalisté Sparty Rotterdam dokázali už potřetí v tomto ročníku zvítězit, když doma zdolali Nijmegen 2:0 a zatím v nováčkovské sezóně působí velmi sebevědomým dojmem. Doposud tedy vybojovali už deset bodů a v tabulce se nacházejí na sedmé pozici. Naopak NEC po slušném vstupu do sezóny nyní prohrálo třikrát v řadě, má na kontě pouze pět bodů a v tabulce Eredivisie mu patří až čtrnáctá příčka.

Rotterdamský výběr se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti krátce po odehrané čtvrthodině. Po centru Dumfriese z pravé strany propadl balón na zadní tyč k osamocenému Thomasi Verhaarovi, který ho po efektivním zpracování napálil z deseti metrů po zemi přesně ke vzdálenější tyči, brankář Delle byl naprosto bez šance. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku ve 21. minutě.

Verhaar znovu velmi pěkně zakombinoval s Dumfriesem a poté vystřelil technicky levačkou, brankář Delle dokázal jeho střelu famózně vyškrábnout na rohový kop. Nijmegen mohl vyrovnat sedm minut před přestávkou. Po nahrávce Bikela z pravé strany převzal balón von Haacke a ten z osmi metrů vypálil na zadní tyč, kterou minul jen o několik decimetrů. Naopak ve 40. minutě byl blízko k druhé brance Sparty Zakaria El Azzouzi.

Ten se prosmýkl kolem obránce a stanul tváří tvář proti Dellemu, jenže ten mu skvěle zmenšil střelecký úhel a následnou střelu vrazil. Nijmegen po změně stran ožil a vyrovnat mohl po hodině hry. Zpoza pokutového území se dostal k odraženému balónu Breinburg a vypálil z voleje, balón se následně odrazil od spodního okraje břevna na brankovou čáru a zpět do pole, ke gólu chybělo vskutku jen několik centimetrů.

Postupem času Nijmegen stále více riskoval a na ofenzivnější pojetí hry doplatil v 81. minutě, kdy druhou trefu domácích vsítil El Azzouzi. Po pasu na levou stranu zpracoval balón Brongo a následně našel v brankovém území zcela osamoceného El Azzouziho, který snadno z první uklidil míč do odkryté branky. V nastavení ještě mohl přidat třetí gól Sparty opět aktivní El Azzouzi, nicméně tentokráte zblízka na výborného Delleho nevyzrál.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele