základní část, 3. kolo
21.08.2016 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles 1:0

Sparta Rotterdam zvládla podle předpokladů souboj dvou nováčků lépe, ovšem na tříbodovém zisku se hodně natrápila, když vítěznou trefu vsítila pět minut před koncem z pokutového kopu. Navázala tak na minulý úspěch a se šesti body se posunula do horní poloviny tabulky. Naopak Go Ahead má na kontě jediný bod a nachází se na šestnácté příčce. Jediný gól nedělního střetnutí vsítil Loris Brogno, který v letošním ročníku Eredivisie vsítil už tři branky.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a bylo vidět, že mají herně lehce navrch. Poprvé se dostali do šance ve 12. minutě, postaral se o ní Brogno. Ten se dostal na pravou stranu pokutového území, jenže poté z ostrého úhlu nevyzrál na připraveného brankáře Zwarthoeda. Go Ahead se v dalším průběhu spíše bránilo a na útočnou polovinu se dostávalo sporadicky, Sparta byla blízko vedení v poslední minutě úvodního dějství.

Zahrozit dokázal El Azzouzi, jež se po nádherné akci a několika narážečkách dostal osamocen před hostující branku a zblízka trestuhodně napálil pouze levou tyč. Stejný hráč pokračoval v aktivitě i po změně stran, v 53. minutě unikl po pravém křídle a z mírného úhlu minul bližší roh pouze o decimetry. Go Ahead se snažilo udržet čistý štít až do závěrečného hvizdu, do ofenzívy se nijak výrazně netlačilo. Nicméně v 84. minutě na pasivitu doplatilo.

Po faulu Fischera na El Azzouziho nařídil rozhodčí nekompromisně pokutový kop, k němu se postavil právě Brongo. Brankář Zwarthoed sice dokázal vystihnout směr střely, jenomže belgický hráč usměrnil míč dostatečně k tyči a hostující strážce tak na přízemní střelu nedosáhl.

Sparta Rotterdam se v příštím utkání na půdě Twente pokusí protáhnout svou šňůru výher, naopak Go Ahead by rádo poprvé v Eredivisii zvítězilo, doma se utká se silným Heracles Almelo.

Autor: Viktor Sandev / sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele