základní část, 32. kolo
21.04.2017 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Willem II 1:0

Hráči Heerenveenu dokázali přerušit svou současnou mizérii a v domácím prostředí zdolali svého protivníka nejtěsnějším poměrem 1:0, jedinou branku vsítil zhruba pět minut před přestávkou čtyřiadvacetiletý švédský útočník Sam Larsson. SC se tak opět přiblížil k účasti v dodatečné kvalifikaci o Evropskou ligu a je osmý se třiačtyřiceti body. Willem nedokázal stvrdit záchranu a bude čekat na ostatní výsledky 32. kola.

I tak je ale hodně blízko k účasti v příštím ročníku Eredivisie, přes čtvrtou porážku z minulých pěti utkání prozatím zůstává na jedenácté pozici se šestatřiceti body. Domácí měli od samého začátku mírně navrch a do vedení se mohli dostat již po deseti odehraných minutách, kdy brankář Lamprou předvedl hodně nepřesvědčivý zákrok po pokusu ze střední vzdálenosti a s notnou dávkou štěstí nakonec odvrátil balón na rohový kop.

Ve 25. minutě po rychlé akci na pravém křídle a následném milimetrovém pasu před branku se do balónu opřel nabíhající Larsson, ale z jedenácti metrů z voleje vysoko přestřelil hostující branku. Stejný hráč se přeci jen prosadil ve 40. minutě a zařídil tak cenný tříbodový zisk pro svůj tým. Po chybě defenzívy Willemu pronikl až do šestnáctky soupeře na levé straně a vzápětí přízemní střelou z dvanácti metrů uklidil míč přesně ke vzdálenější tyči.

Za další dvě minuty mohl stejný hráč navýšit náskok Heerenveenu, nicméně po skvělé práci Ødegaarda a následné zpětné přihrávce tečoval jeho bombu z patnácti metrů jeden z padajících hráčů Tilburgu na rohový kop. Hosté spálili svou jedinou větší možnost páteční předehrávky v polovině druhého dějství, když střídající španělský kanonýr Fran Sol mířil v náběhu z mírného úhlu o pár decimetrů vedle zadní konstrukce.

Ihned na to v brejku tři na dva mohl definitivně rozhodnout Zeneli, jenže v tváří tvář neprostřelil vyběhnutého Lamproua. Ve zbývajícím průběhu již domácí s přehledem kontrolovali těsný náskok a svého soupeře k ničemu nepustili. V předposledním kole hraném začátkem května zavítají na půdu Zwolle, Tilburg bude bojovat na půdě velkého konkurenta z Rody Kerkrade.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele