základní část, 34. kolo
14.05.2017 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - NEC Nijmegen 0:2

Heerenveen neprolomil svou mizernou bilanci ani v posledním kole základní části s Nijmegenem a v domácím prostředí mu podlehl po výsledku 0:2. I tak se přeci jen probojoval do dodatečné kvalifikace Evropské ligy, obsadil konečné deváté místo se třiačtyřiceti body a už ve středu ho čeká Utrecht. NEC sice podruhé za sebou zvítězil, jenže ani tak se nevyhnul baráži, skončil na šestnácté pozici se čtyřiatřiceti body.

Hostům přitom vskutku chyběl jen malý kousek, za patnáctou pozicí Sparty Rotterdam zaručující přímou záchranu zaostal pouze o skóre. Nijmegen měl od samého začátku mnohem větší odhodlání získat tři body a do první větší příležitosti se dostal ve 4. minutě. Po dobré práci ve středu hřiště se útočník Mayi probojoval do samostatného úniku, nicméně brankář Mulder překazil tuto velkou příležitost včasným vyběhnutím a zkrotil balón v rukavicích.

Hosté se přeci jen dostali do vedení v polovině úvodního dějství, kdy si Arnaut Groeneveld naběhl na dlouhý pas za obranu od Dumiče, na hranici pokutového území přetlačil protihráče a pak zamířil po zemi doprostřed branky kolem bezmocného Muldera. Poté se až do konce poločasu nic zajímavého nepřihodilo, pět minut po přestávce mohl srovnat Faes. Ten se dostal k hlavičce z osmi metrů, skvělý zákrok předvedl gólman Delle.

Nijmegen pojistil svůj náskok v 64. minutě, kdy po rohovém kopu z pravé strany a následné prodloužené hlavičce Dumiče zakončoval taktéž hlavou rozběhnutý Taiwo Awoniyi, z pěti metrů uklidil balón přímo pod břevno mimo dosah Muldera. Za další čtyři minuty mohl NEC vést o tři góly, jenže po střele Grota zastoupil Muldera na brankové čáře skluzující obránce Schmidt. Další možnosti byly k vidění v závěrečné desetiminutovce.

Nejprve se po přímém volném kopu dostal k hlavičce střídající Veerman a Delle fantastickým zákrokem odvrátil balón na rohový kop, vzápětí na druhé straně střílel velmi nebezpečné Awoniyi a Mulder se musel vytáhnout s brilantním zásahem. Ve zbývajícím průběhu si hosté hlídali dvoubrankový náskok a udrželi ho až do závěrečného hvizdu, i přesto však odcházeli do kabin se svěšenými hlavami.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele