základní část, 26. kolo
10.03.2017 20:00 CET
5 : 0
(4:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Sparta Rotterdam 5:0

Hráči Arnhemu dokázali v páteční předehrávce 26. kola napravit předchozí zaváhání na půdě Zwolle a tentokráte v domácím prostředí deklasovali Spartu Rotterdam vysoko 5:0, o svém vítězství rozhodli již v prvním poločase hned čtyřmi trefami. V tabulce se prozatím nacházejí na páté pozici s devětatřiceti body. Hosté naopak nedokázali navázat na senzační vítězství proti Feyenoordu a tentokráte vyhořeli, patří jim čtrnácté místo s pětadvaceti body.

Přitom první dvacetiminutovka byla hodně vyrovnaná, oba celky výborně bránily. Sparta se v podstatě složila po inkasovaném gólu, který vsítil v polovině úvodního dějství tradiční kanonýr Vitesse Ricky van Wolfswinkel. Ten využil obrovské chyby obránce Dumfriese, jenž nepochopitelně hlavičkoval za sebe, a vzápětí zcela osamocen ze šesti metrů napálil balón z voleje přímo pod horní tyčku. Hosté vedli o dva góly ve 34. minutě.

Pod touto brankou se opět podepsal nešťastník Dumfries. Po hezké akci soupeře na levé straně tečoval přihrávku na nabíhajícího Navaroneho Foora a ten z dvanácti metrů z první zamířil přímo k pravé tyči, brankář Kortsmit byl bezmocný. O pět minut později hostující strážce nadvakrát skvěle zlikvidoval ránu Rashicy, pak ale po pasu stejného hráče a následné hlavičce Arnolda Kruiswijka z deseti metrů inkasoval potřetí.

Definitivně rozhodnuto bylo v poslední minutě první půle, o čtvrtou branku domácího favorita se postaral Marvelous Nakamba. Třiadvacetiletý rodák ze Zimbabwe stál na konci nádherné přízemní kombinace na jeden dotek a levačkou usměrnil míč k levé tyči, Kortsmit i tentokráte neměl vůbec žádnou šanci na úspěch. Po změně stran se obrázek hry přeci jen lehce změnil, domácí se už tolik netlačili do zakončení a s přehledem hlídali dostatečný náskok.

Gólový účet pátečního vystoupení uzavřel krátce po hodině hry Guram Kašia. Gruzínský obránce po rohovém kopu z pravé strany a následné teči Miazgy lehce zasáhl balón v brankovém území a ten nakonec doplachtil pod břevno, Kortsmit opět neměl příliš času reagovat. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch v podobě snížení Cabral, nicméně proti ráně z bezprostřední blízkosti brilantně zasáhl brankář Room.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vitisport tip 02 -duvod?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele