základní část, 28. kolo
02.04.2017 12:30 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NEC Nijmegen 2:1

Nijmegen prohrál už poosmé během posledních devíti utkání a čím dál více se přibližuje sestupovému pásmu. Na půdě Vitesse nebyl daleko od zisku alespoň jednoho bodu, šest minut před koncem ale o něj přišel díky proměněné penaltě Rickyho van Wolfswinkela. Domácí se díky tomuto vítězství posunuli ze sedmé na pátou příčku.

První poločas nenabídl tolika gólových příležitostí, o všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce. Nejprve v 16. minutě vypálil ostře ze střední vzdálenosti Tighadouini, ve vápně se ještě snažil tečovat míč van Wolfswinkel, nicméně balón nakonec skončil vedle brány. Z dálky se pak snažil prosadit Rashica, zamířil však hodně nad branku.

Po půlhodině hry ještě zkusil štěstí Foor, ani on se však s dobrou koncovkou nesetkal, ve 35. minutě se vyražený centr Foora brankářem Dellem dostal za vápno k Bakerovi, ten ale z voleje usměrnil balón rovněž zcela mimo kýžený prostor. Hosté směrem dopředu nezahrozili vlastně ani jednou a i nadále vyčkávali, co že jejich soupeř udělá.

A ten se nerozpakoval pět minut po přestávce ujmout vedení. Baker rozehrál přímý volný kop z levé strany opravdu velmi umně, balón se nakonec snesl v pokutovém území na hlavu van Wolfswinkela, který měl poměrně snadnou úlohu hlavou skórovat. Po hodině hry mohl náskok navýšit Nathan, jeho táhlou ránu však Delle zlikvidoval.

V 66. minutě udeřil na druhé straně opravdu z ničeho nic soupeř. Rayhi prostrčil míč do šestnáctky, tam si ho na svou pravačku nastavil Kadioglu a zamířil parádně do šibenice. Vitesse každopádně tohle inkasování nepoložilo a i nadále bylo aktivnějším mužstvem. A Nathan o pár chvil později poslal svou pumelici jen těsně nad.

Nakonec se domácí dokázali prosadit ze správně nařízeného pokutového kopu v 84. minutě, Nathan totiž svého protihráče ve vápně opravdu trefil do ruky. Van Wolfswinkel se exekuce v důležitý okamžik nebál, a i když Delle směr jeho zakončení vystihl, na tvrdý přízemní pokus dosáhnout nedokázal.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele