základní část, 8. kolo
01.10.2016 18:30 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Groningen 2:1

Hráči Vitesse dokázali potvrdit úlohu mírného favorita proti Groningenu i přesto, že už od 4. minuty prohrávali. Domácí nakonec zvítězili 2:1 a v tabulce se dostali na šesté místo se třinácti body. Naopak hosté poprvé po čtyřech duelech prohráli, o rozdílový gól se postaral domácí Kelvin Leerdam zhruba deset minut před koncem. Hosté mají na kontě stále šest bodů a v tabulce Eredivisie jim patří až patnáctá příčka.

Přitom FC se dostalo do vedení ze své první vážnější akce už po čtyřech minutách hry z pokutového kopu. Po pasu z pravé strany totiž Milot Rashica zatáhl za dres nabíhajícího protihráče a za svůj zákrok navíc obdržel žlutou kartu. Vzápětí si postavil míč na penaltový puntík Danny Hoesen a zamířil přesně k levé tyči, i když brankář Room vystihl směr střely. Na balón sice nedosáhl o kousek, ovšem to na vedení Groningenu nic nezměnilo.

Po necelé čtvrthodině hry mohl na druhé straně vyrovnat Foor, jenže po zblokované střele z levé strany šestnáctky pálil akrobaticky jen do rukavic gólmana Padta. Domácí postupem času zvyšovali svůj tlak a vyrovnat se jim podařilo ještě do přestávky, konkrétně ve 44. minutě. O gól se postaral Lewis Baker, který vypálil z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů a balón usměrnil přesně k levé tyči.

Gólman Padt se za ranou do horní poloviny branky pouze ohlédl. Vitesse také po změně stran mělo herně navrch a vymýšlelo zajímavé kombinace, zhruba po necelé hodině hry se zjevil v další možnosti aktivní Foor. Tentokráte si naběhl na kolmici za obranu a střílel z první z pravého rohu brankového území, jenže balón usměrnil do boční sítě. Velmi nečekaná situace nastala asi čtvrthodiny před koncem, kdy začalo prudce pršet.

Rozhodčí z tohoto důvodu přerušil hru, utkání se zdrželo o několik minut. Po této krátké pauze dokázal Arnhem vsítit vítěznou trefu. V 80. minutě po rychlé akci vystřelil Leerdam a v jasné pozici zachoval chladnou hlavu, zblízka dokázal překonat Padta. Hosté se ve zbývajícím průběhu na žádný souvislý tlak již nezmohli, v příštím kole po reprezentační přestávce přivítají Heerenveen. Vitesse zavítá na půdu silného Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám , že Arnhem 2 zápasy v řadě nedá vydělat sázkovkám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele