základní část, 13. kolo
19.11.2016 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

SBV Excelsior - Sparta Rotterdam 3:2

Fotbalisté Excelsioru dokázali v rotterdamském derby zdolat nováčka ze Sparty Rotterdam a přerušili tak svou nelichotivou sérii sedmi porážek v řadě za sebou. V překvapivě ofenzivním střetnutí přehráli soupeře 3:2 a tabulkou poskočili na třináctou pozici se třinácti body. Sparta má o tři body více a je devátá. Hosté se sice dostali do vedení, ovšem domácí ještě do poločasu vývoj otočili, a nakonec se mohli radovat z velmi cenných tří bodů.

SBV začalo zostra a do první větší příležitosti se dostalo již ve 2. minutě. K odraženému balónu se dostal Kuipers, který vypálil tvrdě levačkou z hranice pokutového území a po teči jednoho z bránících protihráčů napálil horní tyčku. Hosté prorazili z ničeho nic v polovině úvodního dějství a dostali se tedy do vedení. Po krásné akci na pravé straně převzal balón Verhaar a lobovanou přihrávkou našel v šestnáctce nabíhajícího Spieringse.

Ten se dostal až k brankové čáře a poté zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování Lorise Bronga, který měl před odkrytou svatyní jednoduchou úlohu - 0:1. Nicméně Excelsior na sebe nenechal s vyrovnáním příliš dlouho čekat, ve 26. minutě skóroval Stanley Elbers. Po autovém vhazování získal míč Karami, jenž v pokutovém území soupeře našel volného Elberse. Ten se opřel do balónu z voleje z osmi metrů a trefil se přesně k pravé tyči.

Za další čtyři minuty domácí celek vedl zásluhou Fredyho. Po špatné zpětné přihrávce od Breuera se probojoval k balónu přes skluzujícího Vriendse a pak zachoval chladnou hlavu před brankářem Kortsmitem, kterého ze čtrnácti metrů obstřelil. Domácí se mohli ještě více uklidnit zhruba dvacet minut po přestávce, kdy Verhaar ve vlastní šestnáctce stáhl k zemi střídajícího Faika, za zákrok obdržel žlutou kartu a byl nařízen pokutový kop.

Míč si postavil Nigel Hasselbaink a mířil přímo k pravé tyči, gólman Kortsmit i přes vystižení směru na balón nedosáhl. Hosté se vrátili zpět do boje o body v 73. minutě. Po odvráceném rohovém kopu vyslal kroucenou střelu z levého rohu šestnáctky Spierings a brankář Muyters vyrazil míč před sebe, Denzel Dumfries se z osmi metrů trefil doprostřed branky. Nicméně na více se Sparta nezmohla a výsledek sobotního souboje se již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele