základní část, 9. kolo
16.10.2016 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Roda JC 0:1

Fotbalisté Rody Kerkrade nakonec prolomili v 9. kole nizozemské nejvyšší soutěže svou dlouhou šňůru bez vítězství a na půdě Excelsioru dokázali uspět v nejtěsnějším poměru 1:0. V tabulce Eredivisie se tak posunuli na předposlední sedmnácté místo se šesti body o skóre před Zwolle. Naopak SBV po skvělém vstupu do soutěže začíná tápat, potřetí v řadě prohrálo a v tabulce je momentálně deváté s deseti body.

Přitom domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně a už po čtvrthodině hry se mohli dostat do vedení. Na nádherný dlouhý pas za obranu si naběhl van Duinen a snažil se z první přehodit vyběhnutého brankáře van Leera, ovšem ten jeho úmysl přečetl a balón jednoruč zachytil. Excelsior měl i v dalším průběhu mírnou herní převahu a do obrovské šance se dostal ve 39. minutě. Po rychlém brejku pálil Bruins, jenomže zblízka fantastického van Leera nepřekonal.

Ani ne minutu po přestávce předvedl neskutečné sólo domácí Fredy, jenomže jeho pokus byl sražen na rohový kop. Ve 49. minutě se SBV dostalo do přečíslení, avšak van Duinen místo střely volil přihrávku na Elberse a to nebyla dobrá volba. Kerkrade prorazilo z ničeho nic v 56. minutě, kdy se prosadil David Boysen. Ten využil přihrávky De Silvy z levé strany a poté mířenou střelou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť.

Hosté od této chvíle hráli v defenzívě velmi pozorně, definitivně rozhodnout mohli čtvrthodiny před koncem. Do stoprocentní možnosti se dostal střídající Mitidis, ale trefil pouze ležícího protihráče před sebou. Domácí přitlačili až v závěrečné desetiminutovce a k vyrovnání neměli až zase tak daleko. V 84. minutě hlavičkoval Ondaan, jenomže po pasu z levé strany netrefil balón ideálně a mířil vedle.

Do poslední velké možnosti se Excelsior probojoval v 86. minutě. Po centru z levého křídla hlavičkoval pod sebe Mattheij a osamocený Bruins se mohl stát hrdinou, ovšem jeho vysoký pokus zahraný hlavou proletěl o pár decimetrů vedle tyče. Kerkrade se v příštím kole pokusí navázat na tento úspěch doma s Den Haagem, naopak SBV by rádo prolomilo nepříznivou bilanci proti dalšímu konkurentovi ze Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
pawelFCB

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele