základní část, 17. kolo
18.12.2016 12:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - NEC Nijmegen 2:2

Fotbalisté Excelsioru ve svém posledním zápase tohoto roku vedli hned dvakrát proti konkurenčnímu Nijmegenu, ale vždy o náskok přišli a nakonec vybojovali pouze bod po výsledku 2:2. Domácí výběr tak přezimuje až na patnáctém místě s pouhými šestnácti body a před šestnáctou barážovou pozicí Zwolle je o pouhé dva body. NEC doposud vybojovalo o tři body více a nyní mu patří dvanácté místo, navíc horní polovina Ereedivisie není daleko.

Domácí měli naprosto skvělý vstup do zápasu a už v 11. minutě se dostali do vedení. Svůj velký tlak zužitkovali po rychlém přečíslení a následné přihrávce na levou stranu. Tam převzal balón Vermeulen a přihrávkou vybídl ke skórování nabíhajícího Stanleyho Elberse, který před odkrytou brankou nezaváhal a ze sedmi metrů pokořil střelou po zemi brankáře Delleho. Hosté byli blízko vyrovnání o devět minut později.

Po načechraném centru z pravé strany od Kadiogla se na zadní tyči objevil osamocený von Haacke, ovšem jeho hlavičku dokázal brankář SBV Muyters fantasticky vyrazit zpět do pole z brankové čáry. Hosté se dočkali vyrovnání necelých pět minut před přestávkou, když se prosadil Jay-Roy Grot. Ten se po hezkém zpracování na prsa dokázal prosadit mezi třemi protihráči a poté náramně z osmnácti metrů vypálil k pravé tyči, Muyters byl bez šance.

Nicméně nerozhodný stav nevydržel příliš dlouho, ve 49. minutě šel Excelsior opět do vedení. Vermeulen skvěle zakombinoval před pokutovým územím s Khalidem Karamim, ten se prosmýkl do pokutového území soupeře po levém křídle a poté zamířil ke vzdálenější tyči mimo dosah Delleho. Rotterdamský výběr byl blízko navýšení svého náskok v 72. minutě, kdy po pokusu ze střední vzdálenosti dorážel míč do sítě Hasselbaink.

Nicméně gól nakonec nemohl být uznán, domácí útočník se totiž nacházel v těsném ofsajdovém postavení. A tak přišel na druhé straně druhý gól NEC. Poslední čtvrtou branku nedělního střetnutí vsítil zhruba čtvrthodiny před koncem Dario Dumič. Rohový kop z levé strany propadl právě k dánskému obránci, který po zpracování na prsa ihned propálil Muyterse. Ve zbývajícím průběhu se už ani jeden celek na žádnou nebezpečnou situaci nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele