základní část, 31. kolo
15.04.2017 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Roda JC - Sparta Rotterdam 3:1

Fotbalisté Rody Kerkrade zvládli velmi důležitý souboj o záchranu s konkurenční Spartou a díky vítězství 3:1 znovu oživili své naděje na postup, momentálně poskočili na patnáctou pozici se třiceti body a právě před šestnáctou barážovou příčkou rotterdamského soupeře disponují dvoubodovým náskokem. Domácí měli skvělý vstup do utkání a po hodině hry vedli o dvě branky, po snížení soupeře pojistili vítězství gólem v předposlední minutě.

Domácí poprvé zahrozili již po necelých pěti minutách, kdy se po několika odrazech v pokutovém území hostů ocitl balón na kopačce Abdula Ajaguna a ten ho z první poslal těsně nad horní tyčku. Ihned na to se do samostatného úniku probojoval Schahin, nicméně brankář Kortsmit mu skvělým výběhem zmenšil střelecký úhel a svůj tým prozatím uchránil od pohromy. Nicméně ve 14. minutě inkasoval, poprvé v tomto střetnutí se prosadil Ajagun.

Po rychlé akci na pravém křídle odcentroval na přední tyč Mikhael Rosheuvel a nabíhající čtyřiadvacetiletý nigerijský rodák dokázal zblízka rozvlnit síť. Pět minut před přestávkou mohl navýšit vedení Rody kapitán van Hyfte, jenže jeho akrobatické zakončení z hranice brankového území skončilo mimo tři tyče. Hosté mohli snížit zhruba deset minut po změně stran, ale kapitán Sparty Breuer ve stoprocentní možnosti selhal a mířil mimo.

V 61. minutě se podruhé v sobotním duelu trefil záložník Ajagun. Tentokráte po dalším pasu Rosheuvela a nešťastném odkopu jednoho z hráčů rotterdamského klubu stanul osamocen před Kortsmitem a z předbrankového prostoru ho chladnokrevně propálil. O dvanáct minut později vypálil na druhé straně z hranice šestnáctky Thomas Verhaar a napálil pravou tyč, stejný hráč dal naději svému týmu na bodový zisk v 77. minutě.

Po nahrávce od Sanusiho napřáhl z hranice pokutového území a trefil se náramně do levého horního rohu, gólman van Leer neměl nejmenší šanci. Za další tři minuty mířil o pár decimetrů vedle tyče Schahin, vzápětí na druhé straně skluzoval na poslední chvíli před dotírajícím Pogbou vracející se Kum. Domácí nakonec pojistili svůj náskok v 89. minutě, když si na přihrávku od Kuma naběhl aktivní Rosheuvel a z první napálil míč k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele