základní část, 6. kolo
17.09.2016 19:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Roda JC - SC Heerenveen 0:3

Už počtvrté v řadě se nepodařilo Rodě vstřelit jedinou branku a po porážce 0:3 od Heerenveenu stále paběrkuje jen v sestupovém pásmu. Domácí srazila na kolena velká nedisciplinovanost, vždyť ještě do poločasu se nechali vyloučit Abdul Ajagun a Christian Kum. Hosté proti přesile neměli sebemenší problém, i je ovšem musí mrzet červená karta Shaye Faceyho čtvrthodinu před koncem.

Lepší vstup do utkání si fríský celek vlastně ani nemohl přát. Již v 8. minutě totiž Larsson zahrál přímý volný kop exkluzivně, pravačkou obstřelil zeď a svou střelu usměrnil přesně k tyčce, kam se brankář van Leer jen marně natahoval. Na druhé straně mohl o pár chvil později po pasu od De Silvy vyrovnat Church, jenže toho dokázal vychytat gólman Mulder.

Po půlhodině hry se začalo na hřišti hodně žlutit. Rozhodčí Nijhuis by se rozhodně neztratil jako karetní karbaník, do poločasu stihl dát celkem šest osobních trestů, z toho dvakrát sáhl k vyloučení. Nejprve viděl druhou žlutou kartu a následně červenou ve 34. minutě Ajagun, pak si ani Kum ve 43. minutě nedal pozor a i pro něj byla druhá žlutá karta proměněná v červenou barvou konečnou.

Ve dvojnásobném oslabení neměl celek z Kerkrade absolutně žádnou šanci vývoj utkání nějakým způsobem zvrátit na svou stranu. Deset minut obrátce mohl navýšit náskok Heerenveenu znovu Larsson, nicméně van Leer se mu tentokráte dobře postavil do cesty. Jen pár vteřin na to vyslal pěknou pumelici Bijker, avšak i v tomhle případě si van Leer poradil.

V 69. minutě hosté přece přidali druhý zásah. Zeneli z pravé strany poslal ostrou přihrávku na hranici malého vápna, kde byl obránce Ananou připravený odkopnout balón do bezpečí, jenže k jeho smůle trefil jen nabíhajícího si útočníka Veermana, od nějž se míč odrazil šťastně za záda van Leera. Od 75. minuty však i De Superfriezen hráli o deseti.

Střídajícího Paulissena, který směřoval směrem dopředu, nevybíravě a hlavně trošku zbytečně sestřelil Facey, a protože i on byl předtím napomínán žlutou kartou, druhá znamenající červenou už mu vystavila stopku. Definitivní tečku za zápasem udělal v 77. minutě Zeneli, který si navedl míč blíže do středu a odtud poslal balón pravačkou ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele