základní část, 3. kolo
20.08.2016 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - SBV Vitesse 0:1

Fotbalisté Vitesse Arnhem dokázali alespoň částečně napravit zaváhání z minulého kola a tentokráte zvítězili na půdě Rody Kerkrade po výsledku 1:0. Domácí výběr naopak poprvé v novém ročníku prohrál, má na kontě dva body a nachází se na čtrnácté pozici. Hosté se dostali do vedení v polovině úvodního dějství a těsný náskok udrželi až do závěrečného hvizdu, v tabulce jim patří čtvrtá pozice se šesti body.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, oba celky se především vyznačovaly dobrou defenzivní hrou. Do první příležitosti se dostali domácí v 7. minutě, kdy z hranice pokutového území vystřelil Auassar, ovšem mířil těsně vedle. Stejný hráč se dostal ke střele o šest minut později, jeho pokus z voleje dokázal zlikvidovat Room jistým zákrokem. Nicméně ve 22. minutě udeřil z ničeho nic Arnhem, když se dokázal prosadit Lewis Baker.

Po dlouhém pasu a následném vyhraném souboji van Wolfswinkela propadl balón do pokutového území k volnému Bakerovi, který z deseti metrů střelou po zemi překonal gólmana van Leera. V dalším průběhu se oba celky pokoušely střílet ze střední a delší vzdálenosti, jenže ke vytoužené brance měly hodně daleko. Po změně stran mělo Vitesse územní převahu a tlačilo svého protivníka, po deseti minutách pálil těsně mimo Kašia.

Arnhem i nadále předváděl výborný taktický výkon a soupeře často odzbrojoval od balónu na vlastní polovině. Kerkrade se snažilo hrozit ze standardních situací, nicméně brankář Room neměl větší práci. Domácí promarnili největší možnost na vyrovnání v 87. minutě. Po krásné kolmici za obranu převzal míč aktivní Auassar a nahrával ho před branku na nabíhajícího Mitidise. Střídající hráč zakončoval ve skluzu, ale trestuhodně zblízka trefil pouze pravou tyč.

Arnhem hubený náskok udržel až do závěrečného hvizdu, v příštím utkání přivítá konkurenční Utrecht. Roda se bude prát o své první letošní vítězství na půdě Tilburgu.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele