základní část, 24. kolo
25.02.2017 19:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - Sparta Rotterdam 0:1

V souboji dvou trápících se týmů nakonec uspěla hostující Sparta Rotterdam, která poprvé od začátku listopadu získala tři body, když na půdě konkurenčního Nijmegenu zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0. Domácí výběr prohrál popáté v řadě a v tabulce je na dvanáctém místě s pětadvaceti body, nováček letošního ročníku posbíral o tři body méně a je čtrnáctý. Nijmegen může litovat neproměněných šancí, především pokutového kopu ze 17. minuty.

Domácí výběr byl v celém průběhu mírně aktivnějším týmem a jeho výkon hodně ovlivnil moment, který se udál po čtvrthodině hry. Po krásné kolmici Buwalda do pokutového území byl nabíhající von Haacke doslova sestřelen bránícím Dijkstrou a rozhodčí van den Kerkhof nařídil pokutový kop. K němu se postavil Gregor Breinburg a mířil po zemi k levé tyči, ovšem brankář Kortsmit jeho úmysl vystihl a balón fantasticky vyrazil do strany.

Ihned na to mohl otevřít skóre sobotního střetnutí Mayi, jehož opakovaný centr z levé strany se překvapivě snesl na břevno. Hosté se dostali z ničeho nic do vedení ze své první vážnější příležitosti v 33. minutě. Na pravé straně protáhl balón až do pokutového území Dumfries a poté zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování nabíhajícího Paca van Moorsela, jenž z první z dvanácti metrů propálil přízemní střelou brankáře Delleho.

Až do konce úvodního dějství se začali hosté více spoléhat na defenzívu a ve stejném trendu pokračovali také po přestávce. NEC byl od inkasované trefy v útočné fázi naprosto neškodný, naopak sám musel čelit nebezpečí. Nejprve v 69. minutě přežil velký závar v předbrankovém prostoru, za další dvě minuty podcenil Delle přímý volný kop z pravé strany od Cabrala a hlavičkující Pušič zaskočen nabídnutou šancí hlavičkoval nad horní tyčku.

Hosté se mohli definitivně uklidnit necelých deset minut před koncem, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Dumič. Delle byl tentokráte pozorný a tvrdý pokus zlikvidoval. V samém závěru měl na kopačce vyrovnání domácí Mayi, jenže s jeho pokusem z hranice šestnáctky si poradil připravený Kortsmit. NEC v příštím kole přivítá Heracles a určitě si bude brousit zuby na tříbodový zisk, Sparta přivítá vedoucí celek tabulky z Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele