základní část, 32. kolo
22.04.2017 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - SBV Excelsior 0:1

Důležitý souboj o záchranu nakonec vyzněl lépe pro hosty z Excelsioru, kteří navázali na zlepšenou formu z poslední doby a díky tříbodovému zisku si prakticky zajistili účast v příštím ročníku Eredivisie. Po výhře 1:0 se posunuli na třinácté místo se čtyřiatřiceti body. NEC naopak prohloubil svou krizi a ve dvou zbývajících kolech ho čeká hodně těžký úkol, navíc nemá situaci ve svých rukách. Momentálně je stále sedmnáctý s osmadvaceti body.

Hosté zvítězili potřetí za sebou a na poslední chvíli udělali velký krok k udržení. Na barážové pozice právě NEC a Sparty mají šestibodový náskok a o přímou záchranu by je už připravila jen téměř nepravděpodobná shoda náhod. Naopak domácí prohráli pojedenácté z uplynulých dvanácti kol, na patnáctou příčku Rody mají manko dvou bodů a v květnu potřebují zabrat. Sobotní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní.

SBV vstoupil do zápasu o něco aktivněji, zkoušel pálit hlavně ze střední vzdálenosti a do první větší možnosti se probojoval po necelých dvaceti minutách hry. Po rohovém kopu Koolwijka se na přední tyči ocitl Drost, jenže v rychlosti nakonec mířil těsně vedle levé tyče. V dalších minutách se obrázek hry příliš neměnil, domácí byli v ofenzívě naprosto neškodní a na hostech bylo vidět, že za žádnou cenu nechtějí inkasovat.

Rozhodující moment přišel v 58. minutě, vítězství Excelsioru zařídil pětadvacetiletý útočník Mike van Duinen, jenž se v letošním ročníku nejvyšší nizozemské soutěže trefil potřetí. Tentokráte využil naprosto přesného pasu Karamiho z pravého křídla, udělal si místo mezi dvěma protihráči a povedenou hlavičkou z deseti metrů zamířil přesně do pravého horního rohu mimo dosah brankáře Delleho, který se naprázdno proletěl vzduchem.

Nijmegen se snažil s výsledkem něco udělat, ale na skvěle organizovanou defenzívu hostujícího klubu nemohl najít recept. Svou jedinou příležitost si vypracoval v 89. minutě, když po rohovém kopu Fomitschowe a několika následných odrazech vypálil z voleje obránce Heinloth, nicméně balón do prostoru tří tyčí o několik decimetrů neumístil. SBV ve 33. kole přivítá v rotterdamském derby vedoucí Feyenoord, Nijmegen se utká se silným Alkmaarem.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele