základní část, 34. kolo
14.05.2017 14:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam 1:3

Sparta Rotterdam dokázala potvrdit úlohu favorita na půdě jistě sestupujícího celku Go Ahaed a po výhře 3:1 se velmi těsně vyhnula baráži. Obsadila konečné patnácté místo se čtyřiatřiceti body a zahraje si i v příštím ročníku Eredivisie. Přitom šestnáctý Nijmegen předčila pouze o skóre. Domácí se tak nedokázali rozloučit se svými fanoušky úspěšně a po roce padají do druhé ligy, v celém ročníku vybojovali pouhých třiadvacet bodů.

Oba týmy vstoupily do zápasu opatrněji a první větší příležitost byla k vidění až po necelých pětadvaceti minutách hry. Dostali se do ní Orli, kdy po hezké kolmici od Chirivelly pálil z otočky ze čtrnácti metrů útočník Hendriks, ovšem náhradní brankář Verrips zkrotil balón ve svých rukavicích. Ve 26. minutě vystřelil z levé strany pokutového území Locigno, nicméně Verrips byl znovu včas u přední tyči a i tentokráte nepropustil míč za svá záda.

Po půl hodině vyhrál osobní souboj na pravém křídle Suk a vystřelil z mírného úhlu. Před Verripsem předvedl dobrý obranný zákrok Breuer, jenž v leže dokázal hlavou odvrátit i následnou ránu Darrena Maatsena. Ještě do poločasu zahrozil stejný hráč ze střední vzdálenosti, jeho kroucený pokus z osmnácti metrů proletěl jen o několik centimetrů vedle pravé konstrukce. Po změně stran se obrázek hry zcela změnil a navrch začal mít rotterdamský výběr.

V 51. minutě vystřelil z hranice šestnáctky Alhaft a gólman Zwarthoed včasným zákrokem zastavil balón před brankovou čáru. O šest minut později poslal hosty do vedení Martin Pušič. Craig Goodwin zatočil svůj přímý volný kop přímo před branku a nabíhající devětadvacetiletý útočník překonal hlavou ze dvou metrů bezmocného Zwarthoeda. Go Ahead srovnal stav v 71. minutě zásluhou Maatsena.

Ten si naběhl na krásný pas z levého křídla a poté z první propálil Verripse, jenž na tento přízemní pokus těsně nedosáhl. Neuběhly ani dvě minuty a domácí mohli otočit vývoj, když po ráně z hranice pokutového území nastřelili levou spojnici. V 80. minutě šla naopak znovu z ničeho nic do vedení Sparta, podruhé v duelu skóroval Pušič. Chorvatský rodák využil krásné nahrávky Goodwina z levé strany a ve skluzu dopravil balón do sítě. Postupovou jistotu zařídil hostům Goodwin, v 89. minutě se trefil z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / sparta-rotterdam.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele