základní část, 5. kolo
11.09.2016 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - Roda JC 2:0

Nováček z Go Ahead Eagles zaznamenal ve svém pátém zápase svou první výhru, když před vlastním publikem zdolal Rodu Kerkrade 2:0. V tabulce se tak dostal ze samého dna a se čtyřmi body je na dvanácté pozici. Kerkrade se naopak v nové sezóně stále trápí, v pěti utkáních vybojovala jen tři nerozhodné výsledky a je šestnáctá. Domácí si obě branky spravedlivě rozdělili do obou poločasů.

Po úvodní nepříliš zajímavé dvacetiminutovce zahrozilo Go Ahead poprvé ve 22. minutě, kdy si na pas z pravého křídla naskočil Ritzmaier a ze sedmi metrů hlavou pořádně provětral rukavice brankáře van Leera, který famózním zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Nicméně za dalších pět minut se už domácí dostali do vedení. Minutu před tím zahrál ve vlastním pokutovém území rukou Simon Church po hlavičce Duitse a byla nařízena penalta.

Balón si na pokutový puntík postavil Kevin Brands a tuto příležitost chladnokrevně proměnil střelou k levé tyči do protipohybu van Leera. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého výběru v nastaveném čase první půle, jenomže po sklepnutí na prsa a následné střele z dvanácti metrů z pravé strany skvěle zasáhl van Leer, jenž balón znovu brilantně odvrátil na roh. Go Ahead pokračovalo v tlaku i po změně stran, v 51. minutě byl blízko ke skórování Wolters.

Ten se odhodlal ke střele z hranice pokutového území, vzdálenější tyčku minul vskutku jen o pár decimetrů. Hostům se s přibývajícím časem stále nedařilo překvapovat defenzívu soupeře a postupně otevírali okénka ve své obraně, čehož využil Darren Maatsen. Ten pojistil vedení Go Ahead v 89. minutě, kdy si výborně zpracoval dlouhý výkop brankáře Zwarthoeda a poté vypálil z dvaceti metrů, jeho unikátní rána zaplavala přímo k bližší tyči.

Při závěrečném hvizdu vybuchla v Deventeru obrovská radost, Eagles se na tento úspěch pokusí navázat v příštím kole na půdě Vitesse. Roda bude bojovat o premiérovou výhru s Heerenveenem.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele