základní část, 27. kolo
18.03.2017 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - Willem II 1:1

Souboj o horní polovinu tabulky svého vítěze neměl, domácí Groningen se rozešel s Tilburgem smírně 1:1 a prodloužil svou sérii bez ligového vítězství, která se táhne už devět kol od poloviny ledna. FC je v tabulce stále na dvanáctém místě s devětadvaceti body, Willem má o čtyři body více a nachází se na deváté pozici. Obě branky byly k vidění v úvodní desetiminutovce druhého poločasu, poté se až do závěrečného hvizdu hrálo opatrně.

Groningen byl od samého začátku mírně aktivnějším výběrem a do první vážnější příležitosti se dostal krátce po čtvrthodině hry. Hostující brankář Lamprou nejprve vyrazil ránu z pravé strany, pak se k odraženému míči probojoval Bacuna a strážce Willemu dalším dobrým zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Po půl hodině se těsně před hranicí pokutového území uvolnil Mahi a Lamprou dokázal nadvakrát tento pokus zlikvidovat.

Ve 37. minutě vypálil hodně tvrdě mladík Drost a k dorážce se pak ještě probojoval Tibbling, ovšem nakonec z toho byl pouze rohový kop. Domácí klub zužitkoval svůj tlak čtyři minuty po změně stran, kdy se prosadil Ruben Jenssen. Ten se po zblokované přihrávce z levé strany pokutového území opřel do míče z voleje ze čtrnácti metrů a zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyči, Lamprou se tentokráte natahoval marně.

Nicméně hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, vyrovnáno bylo v 54. minutě. Po své první výraznější možnosti skóroval Obbi Oularé, jenž po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek a následném pasu Crouxe z levého křídla hlavičkoval z hranice pokutového území přímo k levé tyči, gólman Padt byl naprosto bezmocný. Od tohoto momentu domácí ještě více přidali a po hodině hry mohli znovu vést.

Ve dvou solidních příležitostech selhal Mahi, který nejprve hlavičkoval vedle a v 62. minutě zlikvidoval jeho střelu pozorný Lamprou. Za další čtyři minuty to zkusil ze střední vzdálenosti van Nieff a brankář Tilburgu zastavil balón u své levé tyče těsně před brankovou čarou. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou týmech vidět, že hlavně nechtějí udělat chybu a výsledek sobotního duelu se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele