základní část, 5. kolo
11.09.2016 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - Sparta Rotterdam 1:1

Fotbalisté Groningenu nedokázali ani na pátý pokus v novém ročníku Eredivisie zvítězit, tentokráte se rozešli smírně se Spartou Rotterdam v poměru 1:1. Podruhé za sebou uhráli nerozhodný výsledek, v tabulce se nacházejí na sedmnácté pozici se dvěma body, před posledním Zwolle jsou pouze o skóre. Hosté ke dvěma předchozím výhrám přidali svou první remízu, se sedmi body jim patří poklidné deváté místo.

Utkání mělo náboj hlavně v úvodní dvacetiminutovce, kde byly k vidění také obě branky. Poté tempo hry opadlo a ani jeden výběr nechtěl udělat chybu, vyložených příležitostí se urodilo vskutku poskrovnu. Domácí se dostali do první vážnější možnosti v 8. minutě. Po rohovém kopu a následné tečované střele prodloužil Hoesen míč na Memiševiče, který také hlavou z hranice brankového území orazítkoval břevno.

O čtyři minuty později se dokázali domácí přeci jen dostat do vedení. Po přízemním centru z pravého křídla se nepovedla střela nabíhajícímu Memiševičovi, ale poté se balón dostal k volnému Mimounovi Mahimu, který z dvanácti metrů zamířil přesně k levé tyči, brankář Kortsmit pouze zůstal zkoprněle stát na brankové čáře. Nicméně hosté na sebe nenechali s odpovědí dlouho čekat, za dalších šest minut vyrovnal Zakaria El Azzouzi.

Ten dostal nádhernou třicetimetrovou kolmici za obranu od Goodwina a pelášil po levé straně, následně se dostal až před brankáře Padta a zblízka ho překonal přízemní střelou. V dalším průběhu tápaly oba výběry v rozehrávce, nedařilo se jim ve finální fázi a střílely pouze ze střední vzdálenosti. Nicméně až do závěrečného hvizdu nemusel ani jeden brankář výrazněji zasahovat, výsledek tohoto střetnutí se tedy neměnil.

V příštím kole se Groningen pokusí poprvé vyhrát na půdě jiného tápajícího celku z Utrechtu, Sparta Rotterdam se představí proti konkurenčnímu Nijmegenu.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele