základní část, 19. kolo
21.01.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 1:1

Vitesse nenavázalo na tři vítězství v řadě proti Groningenu a v Euroborgu uhrálo remízu, když vlastní trefu Kelvina Leerdama zkraje prvního poločasu dokázal opravit na začátku druhého dějství Navarone Foor. Oba celky soupeřící o posezónní play-off o Evropskou ligu tak revoluci v tabulce nezaznamenaly, akorát Arnhem stoupl pouze o jednu příčku výše.

Domácí se museli vepředu znovu obejít bez útočníka Toma van Weerta, druhého nejlepšího střelce týmu, hostům chyběl jak záložník Marvelous Nakamba, tak osmigólový šutér Lewis Baker. Každopádně na nějaké rozsáhlejší absence si žádný z týmů stěžovat jednoduše nemohl. Do utkání lépe vstoupili svěřenci kouče Ernesta Fabera.

Už v 6. minutě vznikly velké zmatky v protivníkově šestnáctce, ke střele se nakonec propracoval Jenssen, který i s pomocí nešťastné teče obránce Leerdama načal skóre utkání. Po půlhodině mohlo být pro Vitesse ještě hůře, ve slušné možnosti se objevil Hateboer, ale nemířil přesně, a následně byl Mahi načapán v ofsajdu.

Mužstvo Henka Frasera bylo v první půli nejblíže vyrovnání ve 32. minutě, Tighadouini vyslal směrem na bránu pořádně zajímavou navštívenku, míč však narazil jen do brankové konstrukce. Nizozemský útočník, který je v klubu na hostování z Málagy, ještě zkusil zakončovat těsně po obrátce, jenže kýžený prostor minul.

Nakonec Groningen inkasoval ve 49. minutě. Rashica unikl po pravé straně, jeho centr si poté vyhlédl Foora, jehož nepříjemný skákavý pokus skončil za zády brankáře Padta. Ani jedno z družstev pak jednoduše nemělo na to, aby strhlo vítězství na svou stranu. Zaujala vlastně tak jen zasloužená přímá červená karta autora vyrovnávací trefy z 86. minuty.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele