základní část, 16. kolo
09.12.2016 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Roda JC 2:0

Fotbalisté Groningenu dokázali v páteční předehrávce potvrdit úlohu favorita proti konkurenční Rodě Kerkrade a po výhře 2:0 se prozatím posunuli na deváté místo s devatenácti body o bod před Heracles. Hosté tak utrpěli první porážku po šesti remízových zápasech v řadě a nedokázali se tak dostat ze sestupových pozic, v Eredivisii jsou na předposledním sedmnáctém místě s dvanácti body.

Navíc po zbývajících zápasech 16. kola se před ně může dostat i prozatím poslední Go Ahead. Domácí vstoupili do utkání naprosto skvěle a už po deseti minutách se dostali do vedení. Po několika hlavičkových soubojích a následném uvolnění Jenssena přišla zpětná přihrávka před branku, kde číhal osamocený Mimoun Mahi a s velkým přehledem rozvlnil síť. V dalších minutách již hráli domácí opatrněji a hosté se snažili hrozit ze střední vzdálenosti.

Do první větší možnosti se probojovali necelých deset minut před přestávkou, kdy z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Van Hyfte a brankář Padt musel jeho bombu směřující doprostřed branky brilantně vyrazit jednoruč. Do druhé půle vstoupil aktivněji Groningen a v 53. minutě mohl jeho vedení nevýšit Rusnák. Ten se opřel do míče z hranice šestnáctky a brankář van Leer vyrážel pouze do strany, poté za něj museli zaskočit spoluhráči.

Po hodině hry byl blízko ke svému druhému gólu v zápase Mahi. Ten se uvolnil na pravém křídle a následně pálil z dvanácti metrů z mírného úhlu, van Leer skvěle boxoval balón na rohový kop. Za dalších deset minut přišly chvíle střídajícího Alexandera Sørlotha. Ten pobyl na hřišti necelých šedesát sekund a hned mohl skórovat, jeho střelu z otočky odvrátil van Leer výborným způsobem na další roh. Nicméně stejný hráč se již prosadil v 71. minutě.

Odpor soupeře definitivně zlomil po rohu z pravé strany a zmatcích v předbrankovém prostoru, míč dopravil do branky ze tří metrů. V závěrečné desetiminutovce mohli domácí ještě dvakrát navýšit své skóre, jenže ani jednou z vyložených gólových pozic neskórovali. V závěrečném zápase tohoto roku přivítá Groningen poslední celek tabulky z Go Ahead, Roda se pokusí vylepšit pozici proti silnému Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele