základní část, 30. kolo
09.04.2017 12:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Roda JC 1:1

Alkmaar pokračuje v trápení v jarní části sezóny, tentokráte v domácím prostředí nedokázal porazit ani zachraňující se Rodu Kerkrade a pouze se s ní rozešel smírně po výsledku 1:1. V tabulce Eredivisie je tak na šestém místě s třiačtyřiceti body, na pátý Arnhem ztrácí bodů pět a na čtvrtý Utrecht dokonce bodů deset. Hosté naopak dokázali navázat na minulé šťastné vítězství proti Zwolle a jsou sedmnáctí se sedmadvaceti body.

Úvodní půlhodina byla z obou stran velmi opatrná a spíše se taktizovalo, ve 33. minutě se z ničeho nic dostalo do vedení AZ. Po sklepnutí od Weghorsta utekl na pravé straně Alireza Jahanbakhsh, zbavil se bránícího van Peppena a pak se z mírného úhlu nádherně trefil do vzdálenějšího horního rohu. Od tohoto momentu hosté ožili a za další dvě minuty mohlo být vyrovnáno, ve velké příležitosti se ocitl záložník van Velzen.

K němu propadla křížná přihrávka od Paulissena, jenže následné zakončení dokázal zneškodnit pohotovým zákrokem brankář Krul. Hosté se přeci jen dočkali vyrovnávací trefy ve 39. minutě. Po rohovém kopu z levé strany nepohlídala domácí obrana Daryla Werkera a ten zcela sám umístil balón hlavou k levé tyči, Krul byl tentokráte naprosto bez šance na úspěch. Od tohoto momentu se Kerkrade spoléhalo na dobrou defenzívu.

Alkmaar byl stejně jako v předchozích duelech směrem dopředu téměř neškodný, ovšem jednu obrovskou možnost neproměnil zhruba dvacet minut před koncem. Po střele Weghorsta zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Werker a navíc byl oceněn žlutou kartou, míč si vzápětí postavil právě domácí kapitán. Ten mířil po zemi k levé tyči a gólman van Leer vyrazil balón do strany, Weghorst se i přes snahu již k dorážce nedostal.

Ve zbývajícím průběhu hodně opaření domácí nic nevymysleli, hostům naopak nevycházely pokusy o rychlé přečíslení. Alkmaar se svou velmi špatnou formu pokusí vylepšit v příštím kole na půdě Heracles Almelo, Roda se v nesmírně důležitém souboji o záchranu popere před vlastní kulisou s konkurenční Spartou Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AŤ táhnou domácí do prd.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele